'Türkiye'nin Beş Asırlık Lojistik Tıkanma Noktaları'

Ticaret Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Nuh Üstün tarafından kaleme alınan ’Türkiye’nin Beş Asırlık Lojistik Tıkanma Noktaları’ adlı çalışma, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından kitap haline getirildi.

'Türkiye'nin Beş Asırlık Lojistik Tıkanma Noktaları'

Dış ticaret uzmanı Nuh Üstün’ün tezi, MDTO tarafından kitap haline getirildi. ’Türkiye’nin Beş Asırlık Lojistik Tıkanma Noktaları’ adlı çalışmada, Türkiye için tarih boyunca değişmeyen deniz ve karayolu tıkanma noktaları tespit edilerek, söz konusu tıkanmalar iki farklı tarihsel dönem içerisinde karşılaştırmalı olarak inceleniyor. Tıkanmaların tarihsel arka planı ile mevcut durumunun ortaya konulduğu çalışmada, söz konusu tıkanmaların Türk ihracatına etkileri de tartışılıyor.

Nuh Üstün’ün Ticaret Bakanlığı nezdinde de kabul görmüş çalışmasının son bölümünde, tıkanmaların ne şekilde aşılabileceğine dair tartışmalar ve politika önerileri yer alıyor.

Yeni yayına ilişkin değerlendirmede bulunan MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, lojistiğin, Türkiye’nin ekonomik kalkınma hedefleri ve dış ticaretteki rekabet gücü açısından stratejik öneme sahip sektörlerden biri olduğunu, ülkemizin lojistik açıdan yaşadığı sorunları tespit etmek ve problemli alanlara ışık tutmak üzere yapılan çalışmaların, büyük önem taşıdığına inandığını belirtti. Lokmanoğlu, “Bu amaçla hazırlanmış bir çalışmayı camiamızla paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

Mutlular Transport, Azerbaycan ve Kazakistan’da daha da büyüyecek
Münih Transport Logistics 2025 rekorlarla kapandı
"CMR sigortası Lutz ile başladı"
Arkas Lojistik, Münih’te “ YEŞİL“ çözümlerini tanıttı
“En güçlü kasımız otomotivde, dünya çapında işler yapıyoruz”