“Türkiye Limancılık Sektörü Raporu” yayında

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği, ve üye limanların ortak katkıları ile hazırlanan “Türkiye Limancılık Sektörü 2017 Raporunda”, liman sektörüne yönelik değerlendirmeler dünya ekonomisinden limanlara kadar geniş bir yelpazede ele alınmakta.

Limancılık konusunda yayınlanmış yeterli kaynak, referans dokümanı olmayışının sıkıntısını dikkate alarak her yıl sektörle ilgili bir rapor hazırlayan Türkiye Liman İşletmecileri Derneği bu yılda “Türkiye Limancılık Sektörü 2017 Raporu” adında bilimsel bir rapor yayınladı.

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği, ve üye limanların ortak katkıları ile hazırlanan “Türkiye Limancılık Sektörü 2017 Raporunda”, liman sektörüne yönelik değerlendirmeler dünya ekonomisinden limanlara kadar geniş bir yelpazede ele alınmaktadır. Bu anlamda rapor hem makro hem de mikro gelişmeleri değerlendirmektedir. Rapor ağırlıklı olarak 2009-2017 yılları arasındaki limanlara ilişkin istatistikleri içermekte, limancılık sektörüne ilişkin güncel konuları ve sorunları ele almaktadır.

“Türk limancılık Sektörü Raporu 2017”, serisinin 10. raporudur. Rapor 5 ana bölümden oluşmaktadır.

Birinci bölüm 2016 yılındaki ekonomik gelişmeleri değerlendirmekte ve önümüzdeki yıllardaki beklentilere yönelik öngörüleri içermektedir. “Yeni Küreselleşme Modeli” adı altında küresel ticaret ve üretim dünyasındaki değişimler ve bu değişimlerin hayatımıza kattığı “Bir Kuşak Bir Yol” gibi devasa projelerin geldiği nokta birinci bölümde ayrıca detaylarıyla masaya yatırılmıştır.

İkinci bölümde dünya ölçeğinde, üçüncü bölümde ise Türkiye özelinde denizcilik ve limancılık sektörü incelenmiş, 2016 yılında yük bazında gelişmeler değerlendirilmiştir.

Raporun dördüncü bölümünde limanlarda kapasite ölçümü konusu teknik detayları ile mercek altına alınmış, limanlarda kapasite ölçümü yöntemleri sunularak yük bazında Türkiye’nin bölgesel kapasiteleri hesaplanmıştır.

Raporun beşinci ve son bölümünde limancılık sektörünün gelişmesi önündeki darboğazlar analiz edilmiştir.  

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Römorkör ihracatında artık dünyanın en büyüğü Türk tersaneleri
İran, MSC ARIES gemisine el koydu
Arkas, aldığı yeni 4 gemi ile filosunu 53'e yükseltti
Gemi kazası otomotiv sektörünü teyakkuza geçirdi
Kızıldeniz krizine hızlı çözüm, limanlarımıza tarihi rekor getirdi