Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin Akdeniz'de ve Karadeniz'de bütün kıyılarını Otomatik Tanımlama Sistemi, (AIS) kontrolüne alan tek ülke olduğunu belirterek, ''Gerek Akdeniz'de gerek Karadeniz'de kıyılarını tamamıyla AIS kapsamına almış tek ülkeyiz'' dedi. Türk kıyılarında seyir emniyetini ve deniz güvenliğini arttırmak amacıyla gemilere ilişkin pek çok statik, dinamik ve seyir bilgilerinin otomatik olarak alınacağı Otomatik Tanımlama Sistemi (Automatic Identification System), Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı törenle hizmete girdi.
Denizcilik Müsteşarlığında düzenlenen törende konuşan İsmet Yılmaz, AIS'in açılmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, projenin çok kısa bir zamanda hayata geçirildiğini söyledi. Yılmaz, ''Bütün kıyılarını AIS kontrolüne almış, Akdeniz'de ve Karadeniz'de bir başka ülke yok. İtalya'da kısmen, Yunanistan'da kısmen var. Türkiye'de de boğazlar bölgemizde kısmen vardı. Gerek Akdeniz'de gerek Karadeniz'de kıyılarını tamamıyla AIS kapsamına almış tek ülkeyiz'' dedi.
Proje için iki ihale yapıldığını anlatan Yılmaz, ilk ihalede başarısız olunduğunu belirterek, ''Çok şükür ki, başarısız kalmışız. Çünkü ikinci ihalenin neticesi, görüyoruz ki çok çok daha iyi oldu ve bir yerli firmamız da Avustralyalı firmanın işbirliği ile katıldı. Dolayısıyla bu sistem emin ellerdedir. Bir şey olduğunda yine Aneltech firması yanımızda olacaktır, çağıracağız ve Türkiye'ye layık bir tesisin idamesini de sağlayacaktır'' dedi.
Yılmaz, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün de bu sistemden yararlanacağını ifade ederek, sistemin kurulmasında yerli katkı üzerinde ısrarla duran Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve öteki yetkililere teşekkür etti. Sisteminde kullanılan AIS Klas-B cihazının da Türkiye'de üretildiğine işaret eden Yılmaz, ''Aksi halde ülkenin milyonlarca dolarlık kaynağı yurt dışına gidecekti'' dedi.
Yılmaz, ihalenin şartnamesinin hazırlanmasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve TÜRKSAT'ın da katkıları bulunduğunu belirterek, ''Bu bayrak, bu vatan hepimizin. Sadece ne Binali Yıldırım'ın, ne Recep Tayyip Erdoğan'ın ne de benim. Yapılan hizmet ülkeyedir. Bugün varız, yarın yokuz. Ama bunlar kalacaktır. O bakımdan emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum. Bu sistemin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum'' dedi. Törende daha sonra günün anısına hazırlanan şükran plaketi, yüklenici firma Anel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelik ve AMS Genel Müdür Yardımcısı John Davis tarafından Ulaştırma Bakanı Yılmaz'a sunuldu.
''MAVİ VATANIMIZ ÜZERİNDE GÖZLERİMİZ DE OLACAK''
Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz da yaptığı sunumda, Türk denizlerinin Türk Sahil Radyo aracılığıyla 24 saat dinlenildiğine işaret ederek, ''Bugüne kadar Türkiye'de sahil istasyonlarımız aracılığıyla mavi vatanımızda kulaklarımız vardı, bugünden itibaren Denizcilik Müsteşarlığımızın, Türkiye Cumhuriyetinin, aynı zamanda mavi vatanımız üzerinde bir de gözleri olacak'' dedi.
Otomatik tanımlama Sistemi hakkında bilgiler de veren Poyraz, AIS'ın deniz emniyeti ve seyir güvenliği açısından ülkelerin kıyılarında seyreden gemilerin izlenmesini temin eden bir sistem olduğunu söyledi. Bu sistem kapsamında gemilerin, statik, dinamik ve seyir bilgilerinin otomatik olarak alınacağını ve gemilerin Ana Merkezden takibinin mümkün hale geleceğini anlatan Poyraz, Can Emniyeti Uluslararası Sözleşmesi (SOLAS) gereği gemilerin AIS cihazı taşımak zorunda olduğunu hatırlattı. Poyraz, ''Yunanistan, hala sistemini kuramamış, ancak planları dahilinde bulunmaktadır. Yine Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, 2007 yılı sonuna kadar bu sistemin ve trafik hizmetlerinin kurulumunu hedeflemiştir'' dedi.
"SİSTEM İÇİN 25 BAZ İSTASYONU KURULDU"
Poyraz, sistem için Türkiye 25 baz istasyonu kurulduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''Kurulan sistemle, hem AIS cihazı ile donatılmış gemilere ait bilgiler paylaşılabilecek, hem de deniz güvenliğinin arttırılması, arama kurtarma faaliyetleri etkin destek, kaçakçılık ve yasa dışı göçün de önlenmesine katkı sağlanıp, balıkçılık faaliyetlerinin kontrol altına alınması da temin edilmiş olacaktır. Sistemin üstün yanı, sadece bu gemiye ait bilgilere değil, aynı zamanda tankerleri, Türk gemilerini, harp gemilerini ve sivil gemileri gösterme gibi çeşitli özelliklere de sahiptir''
Türk Arama Kurtarma Sahası'nın da AIS ile kapsanacak duruma getirildiğini vurgulayan Poyraz, ''Süveyş Kanalı'nın girişine, İskenderiye'ye kadar, Karadeniz'de Azak Denizi'ne kadar kapsam içinde yer almaktadır. Gemilerden gelen bilgiler önce baz istasyonlarına gelmektedir, oradan TÜRKSAT uyduları aracılığıyla Gölbaşı'ndaki yer istasyonuna aktarılmaktadır. Oradan da Ana Arama Kurtarma Merkezi olan Müsteşarlık'taki birime gelmekte ve bilgiler bir hat üzerinden aktarılmaktadır. Buradan da güvenlik amaçlı teşkilatlara da web üzerinden istedikleri koşullarda bilgiler aktarılabilecektir'' dedi.
Projeyi gerçekleştiren yüklenici firmalar adına konuşan Aneltech Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdürü Suat Baysal da, projeye hazırlanırken yerli katma değeri olabildiğince en yüksek seviyeye ulaştırmaya çalıştıklarını belirterek, başlangıçta öngörülen tarihlerden çok daha önce projeyi tamamladıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından AIS Ana Merkezi, Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanı Tümamiral Bülent Bostanoğlu, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Can Erenoğlu ve Avustralya Büyükelçisi Jean Dunn tarafından kurdele kesilerek hizmete açıldı.
AIS
Hizmete giren sistem sayesinde Denizcilik Müsteşarlığı'ndaki Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nde (AAKKM) 24 saat çalışan operatörlerin izlediği ve değerlendirdiği bilgiler, herhangi bir kriz durumunda yönetilmek üzere başka kriz merkezlerine de aktarılabilecek. Söz konusu sistemin verimli ve tam performansla kullanımı sayesinde, Türkiye kıyılarının daha güvenli ve seyir açısından daha emniyetli olması, deniz kazalarının önlenebilmesi ve deniz kazalarına acil müdahaleye katkıda bulunulabilmesi, arama ve kurtarma faaliyetlerinde daha etkin olunabilmesi, kaçakçılık ve yasa dışı göçün önlenebilmesi, balıkçılık faaliyetlerinin kontrol altına alınabilmesi, ÖTV'si indirilmiş yakıtın usulsüz kullanımının önlenebilmesi mümkün olabilecek.
SOLAS gereği, 300 Gross ton ve üzerindeki tüm gemilerde AIS transponderi kullanılması zorunlu tutuluyor. Halen dünyada 40.000'in üzerindeki gemi AIS sinyalleri kullanıyor. Bu sistem sayesinde Türkiye, Doğu Akdeniz, Ege ve Karadeniz'de seyreden gemileri 24 saat Ankara'dan izler hale gelecek.
PERŞEMBE ROTASI