Toplu taşımada "engelsiz" şartına 1 yıl kaldı

Toplu taşıma araçlarının engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesine yönelik düzenlemenin süresi 3 yıldan 1 yıla indirildi.

Toplu taşıma araçlarının engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesine yönelik düzenlemenin süresi 7/7/2021 tarihinde dolmuştu.

5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanunun geçici 3 üncü maddesine göre, sürücü koltuğu hariç 9 ila 16 oturma yeri olan araçlarla verilen toplu taşıma hizmetleri, turizm taşımacılığı yapılan araçlarla sağlanan taşıma hizmetleri ve özel ve kamu şehirler arası toplu taşıma hizmetleri ile yolcu gemilerinin 7/7/2021 tarihine kadar engelliler için erişilebilir duruma getirilmesi gerekiyordu.

Torba kanun teklifinin TBMM'ye sunulan ilk halinde bu sürenin 3 yıl daha uzatılması öngörülüyordu. Ancak TBMM'de verilen önerge ile 3 yıllık süre bir yıla indirildi.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yolcu Taşımacılığı Haberleri

Trende boş yer açılınca bildirim alacaksınız
VİB Turizm için konkordato kararı
Kamil Koç, Edirne’yi de ulaşım ağına dahil etti
TCDD, e-bilet uygulamasına geçiyor
TMSF, Nilüfer Turizm'i satışa çıkardı