Toplu taşıma aracında engelli koltuğuna çivili engel

Diyarbakır’da şehir içi toplu ulaşım hizmeti veren bir özel halk otobüsü, ayakta daha fazla yolcu taşımak için engellilerin koltuğuna sivri vidalar çaktı.

Toplu taşıma aracında engelli koltuğuna çivili engel

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi denetiminde şehir içi ulaşım hizmeti veren özel toplu taşıma araçlarından biri, daha fazla yolcu taşımak için engelli koltuğuna sivri vidalar çaktı. Kent içinde 500 Evler-Dağkapı güzergahında ulaşım hizmeti veren A-7 hattında yolcu taşıyan özel halk otobüsünün bu uygulaması tepki çekiyor. Otobüsün arka bölümünde yer alan ve havuz olarak tabir edilen boşluğa denk gelen engelli koltuğunun daha fazla yolcu taşımak için vidalanmasına tepki gösteren araçtaki yolcular, belediyenin yeterince denetim yapmamasından dolayı şoförlerin cesaret aldığını belirtti.

Özelikle mesai başlangıcı ve bitiş saatlerinde otobüslerde, engelli yurttaşlara oturacak yer kalmazken, daha fazla yolcu taşıma adına başvurulan bu yöntem, engelli yurttaşları daha fazla mağdur ediyor.

Denetim eksikliğinden cesaret alan birçok sürücü araç içi müdahalelerde bulunarak, ya koltuk söküyor, ya koltuklar arasındaki boşluğu daraltıyor ya da havuz diye tabir edilen engelliler için ayrılan bölümdeki koltukları söküyor.

alevinet.com

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yolcu Taşımacılığı Haberleri

31 ülkeye 40 dolara uçak bileti fırsatı: 48 bin koltuk satışta
THY, deprem sonrası İstanbul çıkışlı fiyatı 1750 liraya çıkardı
Personel servis araçlarında yaş sınırı 19'dan 21'e çıkarıldı
Kâmil Koç Diyarbakır’da artık daha güçlü
Özel Halk Otobüsleri'nden ultimatom: Çözüm üretilmezse sistem çöker