TOBB ve UND, beklemeler nedeniyle dış ticarette yaşanan olumsuzluklara son verecek bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.
Özellikle ülkemiz üzerinden ihracat yükü ile çıkış yapacak araçların Kapıkule Sınır Kapımızdaki fiziki şartlar sebebi ile oluşan beklemeler ihracata büyük sekte vuruyor. Yaşananlar, taşımacılarımız açısından da çeşitli sorunları beraberinde getirmekte. Çözüm için ortak bir proje geliştiren TOBB ve UND, “Kapıkule TIR Parkı Projesi” ile yakın bir gelecekte tüm bu sorunların üstesinden gelmeyi amaçlıyor.
İki kuruluş, 13 Temmuz’da Kapıkule Sınır Kapısı’nda yapılacak tanıtım toplantısında projenin uluslararası karayolu taşımacılığı sektörüne ve ülkemiz dış ticaretine sağlayacağı faydaları basınla paylaşacak.
LOJIPORT