Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh, uluslararası sularda gemilerin yapılan kontrollerinde eksiklerin tespit edilmesi nedeniyle kara listeye alınan Türkiye'nin yakında gri listeye geçmesinin beklendiğini açıkladı.
DTO İzmir Şubesi şubat ayı olağan meclis toplantısında konuşan Dologh, Türkiye'nin gemilerin yapılan kontrollerde eksikliklerinin çıkması nedeniyle uluslararası sularda yaşadığı problemleri aşmaya başladığını söyledi. Dologh, "Pek çok ülke tarafından istenmeyen ülke ilan edilen Türkiye, 2007 yılında gri listeye geçmek üzere çalışmalarını sürdürüyor" dedi. Gemiler gittikleri limanlarda denetime tabi tutuluyor. Bu denetimlerde eksiklikler tespit edilmesi durumunda ülke kara listeye alınıyor. Türkiye, 2003 yılından bu yana kara listede bulunuyor. Kara listede kendi içinde çok riskli, orta riskli ve az riskli ülkeler olmak üzere üçe ayrılıyor. 18 Avrupa ülkesinin üye olduğu Paris Mutabakat Zabtı, 2003 yılında Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) sunduğu raporda Türkiye'yi kara listede gösteriyordu ve çok riskli ülkeler listesinde bulunan 112 gemiden 36'sını Türk bandıralı gemiler oluşturuyordu. Listede, Türkiye'nin yanı sıra Tonga, Bolivya, Kamboçya, Kuzey Kore ve Lübnan gibi ülkeler yer alıyordu.
Dologh, AB yetkililerinin ülkelerin kara listeye alınmasının kriterinin de gemilerin yaşı olmadığını belirttiklerini hatırlattı. Dologh, yetkililerin kontrollerde sırasında notu düşüren etkenleri, yangın söndürme araç ve gereçleri, seyir güvenliği, can kurtarma ekipmanları, deniz kirliliği ve gemi adamları sertifikalarında bulunan eksiklikler olarak sıraladıklarını kaydetti. Kara listede bulunan ülkelerin bir gemisi eğer bir yıl içerisinde iki defa AB limanlarında denetime takıldığı taktirde bu gemi bir daha AB limanlarında yük taşıyamadığına dikkat çeken Dologh, "Ancak, 2003 yılından bu yana köprünün altından çok sular aktı. Konu, tüm taraflar tarafından ciddi bir şekilde ele alındığı için AB tarafından yapılan 'çok sıkı denetimler' de yerini 'denetimler'e bıraktı. Herkes sorumluluğunu bilir ve ona göre hareket ederse aşılamayacak sorun kalmaz" diye konuştu.
Mart ayında Paris Memorandumu"nun Türkiye ile ilgili kararını açıklayacağını ifade eden Dologh, "Gri listeye geçebilmek için puanın 59'dan az olması gerekiyor. Yapılan hesaplara göre Türkiye'nin puanı 58.4 civarında. Büyük bir ihtimalle Türkiye, kara listeden çıkacak ve gri listeye geçecek. Rakamlar da bu durumu doğruluyor" dedi.
Türkiye ile ilgili düşüncelerin aşılmasına yönelik 2003 yılında Denizcilik Müsteşarlığı, DTO ile armatörlerin çözüm ürettiğini ve müsteşarlığın 200 denetim elemanını görevlendirdiğini hatırlatan Dologh, "Türk gemileri ön denetime tabi tutuldu ve bu uygulama, yurtdışına giden gemilerde daha az eksik bulunmasını sağladı. Böylelikle hem Türkiye'nin puanı arttı hem de tutulan gemi sayısında düşüş yaşandı. Hatta denetimden başarılı çıkan gemilere tarife indirimleri bile yapıldı" dedi. Dologh ayrıca, 2002 yılında Paris Mutabakat'ı kapsamında tutulan Türk bayraklı gemi sayısının 160 iken 2006 yılında bu rakamın 43'e düştüğüne dikkat çekti.
Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin geçtiğimiz günlerde gerçekleşen genel kurulunda DTO İzmir Şubesi'nin İstanbul merkezden ayrılıp, yeni bir yapılanmaya girerek, özerk bir yapıya kavuşması gerektiğini gündeme geldiğini dile getiren Dologh, "Bugüne kadar DTO İzmir Şubesi olarak, İstanbul ile herhangi bir sorun yaşamadık. Sadece İstanbul'dan yeni binanın yapımı için 2.5-3 milyon YTL'lik para talebimiz var. Ama bu para bizde yok. Onlar da var. Parayı vermeye hazırlar" diye konuştu.
LOJİPORT