Otobüs biletlerine yüzde 25 indirim geldi

Kara yoluyla yurt içi yolcu taşımacılığı alanında salgın nedeniyle 31 Temmuz'a kadar uygulanmak üzere belirlenen tavan ücret tarifesinde yaklaşık %25 indirim yapıldı. İstanbul-Ankara arası ücret en fazla 120 TL olabilecek.

Otobüs biletlerine yüzde 25 indirim geldi

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan ve Ulaştırma Bakanlığı tebliğinde değişiklik öngören tebliğe göre, karayoluyla yurt içi yolcu taşımasında tavan ücretlerde yapılan indirim sonrası; gidilen mesafeye bağlı olarak 70 TL ile 375 TL arasında ücret ödenecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 14 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de salgını nedeniyle uygulanan tedbirler sonucunda karayoluyla yurtiçi yolcu taşımacılığı yapan firmaların üstlenmek zorunda kaldıkları ilave maliyetleri de dikkate alarak tavan ücret tarifesi belirlemişti.

otobus-tavan-tarife.jpg

SÖZCÜ

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yolcu Taşımacılığı Haberleri

31 ülkeye 40 dolara uçak bileti fırsatı: 48 bin koltuk satışta
THY, deprem sonrası İstanbul çıkışlı fiyatı 1750 liraya çıkardı
Personel servis araçlarında yaş sınırı 19'dan 21'e çıkarıldı
Kâmil Koç Diyarbakır’da artık daha güçlü
Özel Halk Otobüsleri'nden ultimatom: Çözüm üretilmezse sistem çöker