Norveç, havalimanlarında otonom kar küreme araçları kullanıyor

Norveç'te bulunan bir havalimanı, tamamen otonom bir araç vasıtasıyla, kar yağışı dolayısıyla kapanan pisti temizlendi. Bu gelişmeyle birlikte havalimanlarında sıkça rastlanan rötar sorununun daha çabuk aşılacağı tahmin ediliyor.

Norveç, havalimanlarında otonom kar küreme araçları kullanıyor

Mercedes-Benz tarafından üretilen kar küreme araçlarının üzerine kendi otonom teknolojisini entegre eden Yeti Snow Technology adlı şirket, havalimanlarında yaşanan rötar problemlerini kısa sürede halletmek istiyor. Şirket ürettiği otonom sistemleri araçlara monte ederek, kapanan pistleri daha hızlı temizlemeyi hedefliyor.

Şirket, otonom araçların pistleri temizlemesi için, 4G ve GPS teknolojisini kullanıyor. Şirket yüksek hızlı internet bağlantısıyla araçların birbirleriyle entegre bir şekilde ve kolektif olarak pisti temizlemesini sağlıyor. Böylelikle insanlı sürücülerden kaynaklanması muhtemel olan dalgınlık hatalarının da önüne geçilmiş oluyor.

Yaklaşık olarak 5.5 metre genişliğinde olan otonom kar küreme araçları, saatte 357.500 metrekareyi temizleyebilecek kapasitede bulunuyor ve yukarıda da belirttiğimiz gibi diğer araçlarla iletişim halinde çalışarak temizleme işlemini çok daha hızlı gerçekleştiriyor. Norveç, bu teknolojiyi 50 havalimanında dahili olarak kullanarak, kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde üke içerisinde seyahat eden kişilerin sorun yaşamamasını istiyor.

Webtekno

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

UTTS uygulamasında süre uzatıldı
Ehliyetinizi yenileyin ! Yoksa 15 yerine 7 bin 423 lira ödeyeceksiniz
Zincirleme trafik cezası geliyor: Yeni düzenleme yolda
Renault Trucks FEST, yine yeni modellerle nakliye profesyonellerini buluşturdu
Renault Trucks’ın “Good City”si, sessiz ve tertemiz