'Mısır'a değil, Gazze'ye gidiyoruz'

Gemiyi kiralayan Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfül İslam'ın  Kaddafi Vakfından Maşallah Zvey isimli bir yetkili, gemiden uydu telefonuyla, ...

Gemiyi kiralayan Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfül İslam'ın  Kaddafi Vakfından Maşallah Zvey isimli bir yetkili, gemiden uydu telefonuyla,  "Gazze'ye gidiyoruz, rotamızı değiştirmeyeceğiz" dedi.

 

Zvey, geminin bugün Girit Adası yakınlarında olduğunu ve iki gün içinde  Gazze'ye ulaşabileceklerini belirtirken, İsrail askerlerinin olası bir  müdahalesiyle ilgili bir soruyu "karışıklık veya provokasyon istemedikleri"  şeklinde yanıtladı.

 

Sadece Gazze'ye yardımı nasıl ulaştıracaklarını düşündüklerini söyleyen  Zvey, uluslararası toplumun kendilerini izlediğini ve amaçlarına ulaşmakta  yardımcı olacaklarını umduklarını kaydetti.

        

İSRAİL İZİN VERMEYECEĞİNİ YİNELEDİ

Bu arada, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Ordu Radyosuna  yaptığı açıklamada, geminin Gazze'ye ulaşmasına izin verilmeyeceği yönündeki  görüşünü yineleyerek, "Egemenliğimize zarar verilmesine asla müsaade etmeyeceğiz"  dedi.

 

Lieberman, "Aklı selimin hakim olacağını ve geminin El Ariş Limanı'na ya  da İsrail Savunma Kuvvetlerine itaat ederek en nihayetinde Aşdod Limanı'na  gideceğini umuyorum" şeklinde konuştu.

 

Moldova  bandıralı, 2 bin ton gıda ve ilaç yardımı taşıyan ?Amalthea?  adlı gemi, dün akşam saatlerinde denize açılmıştı.Gemide 12 kişilik mürettebatın yanı sıra 15 gönüllüden oluşan bir grubun  da bulunduğu belirtiliyor.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Türk armatörden Çin'e 8 dökme yük; 4 tanker gemi siparişi
SOCAR Terminal de, MSC Tiger Servisi'nin uğrak limanlarına katıldı
"Limanlarda akıllı çözümün anahtarı 'dikey' depolama ve otomasyon"
Karadeniz'de Türk gemisine dron saldırısı
Eksik gemiadamı çalıştıran armatöre her eksik için 250 bin lira ceza