Lufthansa Türkiye'ye yaptığı bazı seferlerini durduruyor

Alman havacılık devi Lufthansa, Türkiye'ye yönelik seferlerle ilgili bir karar aldı Kaynak: Lufthansa Türkiye'ye bazı seferlerini durduruyor.

Alman havacılık devi Lufthansa, Türkiye'ye yönelik seferlerle ilgili bir karar aldı. Buna göre Münih'ten Ankara'ya düzenlenen seferler durdurulacak. Havayolu şirketinin seferleri dururma kararını "kârlılık durumunun ortadan kalkması" nedeniyle aldığı öğrenildi.

Airporthaber'in aktardığına göre, Lufthansa'nın konu hakkında açıklaması şöyle:

"Ticari nedenlerden dolayı, Lufthansa 2018 Kış sezonu itibariyle Münih (MUC) – Ankara (ESB) rotasındaki seferlerini durdurma kararı almıştır. Özel ve ticari bir havayolu olan Lufthansa’nın uçuş gerçekleştirdiği her rotasının karlı kalması önem taşımaktadır.  Ancak bu rotada gerçekleştirilen seferler artık kârlı olmamaktadır.

SunExpress'in (Türk Hava Yolları ve Lufthansa arasında ortak girişim) Münih-Ankara rotasında Lufthansa ile kod paylaşımı (cod share) planlanmaktadır. SunExpress uçuşları ile Lufthansa, Münih üzerinden yolcularına bu rotada alternatif sunacak ve Lufthansa’nın küresel ağına erişebilme imkanı sağlayacaktır." 

Türkiyeturizm

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Havayolu Haberleri

A320 uçaklarda güvenlik riski: THY, AJet ve Pegasus'tan açıklamalar
THY, Güney Avrupa’ya Gidiş-Dönüş Her Şey Dahil 129 Dolar’dan Uçuruyor
Corendon’dan ITB Berlin 2026’ya özel Antalya–Berlin uçuşu
Pegasus, 2026’ya hangar yatırımları ve yeni destinasyonlarla girecek
WAT Mobilite ve Pegasus'tan Kasım Ayında Uçuran Fırsatlar