Lojistik platformu Sendy, 20 milyon dolarlık yatırım aldı

Sürücüleri, araçları ve müşterileri tek bir noktada buluşturan bir lojistik platformu olan Sendy, 20 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını açıkladı.

Kenya merkezli bir girişim olan Sendy, B serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırımın Atlantica Ventures liderliğinde gerçekleştiğini de ekleyelim.

20 milyon dolar B serisi yatırım turuna Atlantica Ventures'ın haricinde Japonya merkezli otomobil üreticisi olan Toyota'nın yatırım kolu Toyota Tsusho Corporation da katıldı. Afrika merkezli girişimlerin son dönemlerde pek çok yatırım aldığını da hatırlatalım.

Nijerya merkezli bir lojistik girişimi olan Kobo360, geçtiğimiz Kasım ayında Goldman Sachs liderliğinde 20 milyon dolar yatırım almıştı. 2015 yılında Kenya'da kurulan bir girişim olan Sendy, şu an için Kenya, Tanzanya ve Uganda'da ofislere de sahip durumda.

Platformu içinde 5 bini aşkın araca da sahip olan Sendy, Unilever, DHL, Maersk, Safaricom ve Jumia gibi önemli müşterilere sahip. Kendi araçlarına sahip olan sürücüleri ve müşterileri buluşturmak için bir mobil uygulama sunan Sendy, platformunda gerçekleşen işlemlerden komisyon alıyor. Son olarak alınan 20 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Sendy'nin aldığı toplam yatırımın 29 milyon dolar seviyelerine kadar çıktığını da ekleyelim.

WEBRAZZI.COM

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

İhracatı Türkiye yaptı, navlunu İran kaptı!
Linde’nin Entegre Lityum İyon Akülü Ek Elektrikli Forkliftleriyle Performans Zirvede
İZFAŞ, Türk lojistik sektörünü Multimodal 2026'da buluşturdu
Mars Logistics 5000. Treylerini Çalışanlarının İsimleriyle Yola Çıkardı
GLS, Türk kargo pazarına 3 marka isim ile giriyor