Mersin Limanı?nın özelleştirilmesi için Ağustos 2005?te yapılan ihalede en yüksek teklifi veren PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Mersin Limanı?nın Rumlara açılması önerisinin siyaset bir tarafa bırakılabilinir ise her iki taraf için de önemli bir adım olabileceğini söyledi.
Türk-Arap İşadamları Derneği'nin (TURAB) kuruluş yıl dönümü nedeniyle geldiği Mersin'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, bazı limanların Rumlara açılması yönünde Mersin Limanı?nın öne çıktığını hatırlatarak, ?Bu siyasi bir karar. Siyasi kararlara biz ticaret erbabı olarak pek fazla karışamayız. Ama netice itibari ile verilmiş kararlara uymak zorundayız. Siyasetçiler ne karar verirler ise biz de ona göre uygulamamızı yapacağız. Mersin Limanı?nı anons etti zaten ?Mersin Limanı açılacak? diye. İnşallah açılır ve artan trafik, artan ticaret hacmi her iki tarafın da lehinedir. Siyaset eğer bir tarafa bırakılacak olursa, bu adımların sonsuz yararları olduğu şüphesizdir? dedi.
Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Başkanı Cihat Lokmanoğlu, PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'a bir plaket verdi.
TCDD MİSYONUNU TAMAMLADI
Hamdi Akın, liman işletmelerinin devlet tarafından yapılmasının artık dünyada bile terk edildiğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) misyonunu tamamladığını söyledi.
Akın, mahkemenin sendikaların başvurusunu reddettiğini hatırlatarak, ?Buna bağlı olarak limanların önü biraz açıldı. Sendikanın temyize götürüp götürmeyeceğine karar verilecek. Eğer götürmezse Mersin Limanı'nın devri tamamlanacak? dedi. Mersin'e ilk kez geldiğini ve Mersinli sanayicilerin liman işletmesinin devredilmesi konusunda istekli olduğunu gördüğünü ifade eden Akın, işadamlarının bu düşüncelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ?Zaten aklın yolu bir olduğu için hepimiz bu noktada birleştik? diye konuştu.
Liman işletmelerinin devlet tarafından yapılması döneminin artık dünyada bile terk edildiğini kaydeden Akın, ?Türkiye bu işe çok geç kaldı. Ama geri dönülmez bir yolda değiliz. Bir an önce bu tür işletmelerimizi oluşturup, yeni tavlar yaratmamız lazım. Yeni uluslararası işletmeci şirketler oluşturmalıyız? şeklinde konuştu.
Mersin Limanı'nın devredilmesinin ardından diğer limanlarından devredilmesinin gündeme geleceğine dikkati çeken Akın, ?Sanırım biz ilk olmanın zorluğunu yaşıyoruz. Çünkü Mersin hallolursa ardından İzmir gibi bazı limanlar da satışa çıkacak. Türkiye limanları özelleşmiş olarak, hem sanayinin hem de ticaretin hizmetine girmiş olacak. Bu tip işletmelerin maalesef ki, devlet tarafından işletilmesinde, bugüne kadar pek verim sağlanamadı. Bunu herkes biliyor. Devlet Demir Yolları'nın işletmesinde bugüne kadar inkar edilemez bir başarı sağlamıştı. Ama artık Devlet Demiryolları misyonunun tamamlamıştır" dedi.
Akın, Mersin Limanı'nın devredilmesi halinde ilk önce mastır planın yapılacağını, ardından limanın fiziki yapısı en iyi şekilde düzenleneceğini ve işletmede ciddi başarılara imza atılacağını vurguladı.
PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu, Mersin Limanı'nın özelleştirmelerinde 755 milyon dolarla en yüksek teklifi vermişti.
Hediye EROĞLU/GÖZLEM