KPMG Türkiye ve TIRPORT'tan önemli iş ortaklığı

Dünyanın önde gelen danışmanlık şirketlerinden KPMG, dünyanın ve Avrupa’nın önde gelen lojistik teknolojileri arasında yer alan TIRPORT ile önemli bir iş ortaklığına imza attı.

Bu iş birliğiyle Türkiye’de gerçekleşen canlı lojistik hareketlerinin en önemli veri kaynağı haline gelen TIRPORT’un teknoloji deneyimi, KPMG’nin kurumsal varlığı ve iş ağıyla güç birliği yaparak sinerji yaratması ve sektörün dijitalleştirilmesini hızlandırılması hedefleniyor.

Türkiye’deki lojistik sektörünün büyüklüğü yaklaşık 100 milyar dolar.

Dünya ticaretinde dönen yaklaşık 28,5 trilyon doların 1/3’ü doğrudan lojistikle ilgili. Bu hacmin %65’i yük taşıma ile ilgiliyken %35’i depolama, gümrük vb. süreçlerle alakalı. Türkiye’deki lojistik sektörünün büyüklüğü ise yaklaşık 100 milyar dolar. Günde ortalama 450 bin kamyon FTL yük alıyor ve her gün yaklaşık 80 milyon dolarlık navlun ödemesi yapılıyor. 1,2 milyon SRC belgeli kamyon şoförünün var olduğu Türkiye’de, 16 ton ve yukarı tonajlı kamyon sayısı 930 bin civarında. Bunların 550 bini ticari yük taşımacılığı yapıyor. Taşımanın %90’ının karayoluyla yapıldığı Türkiye’de, Avrupa ve ABD’den çok farklı olarak yollardaki kamyonların %85’i şahıslara ait. Ayrıca Türkiye, Avrupa’da bireysel kamyon sahipliği en yüksek ülke konumunda bulunuyor.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

Eşref Zeka, bugün görevinden ayrılıyor
Mengerler Samsun, yeni kimliğiyle hizmete girdi
Schmitz Cargobull, Berger Fahrzeugtechnik’i satın alıyor
UND ve Port of Çanakkale, Ro-Ro hattını konuşuyor
Ağır Ticari Araç Pazarı, ilk çeyreği kontrollü daralmayla kapattı