Kombine taşıyan karayolu taşıtlarına döner sermayeden ödeme

Ulaştırma Bakanlığı’nın teşkilat yapısını düzenleyen kararnamede değişiklik yapılarak, Bakanın döner sermayeden ödeme yapacağı kalemlerin kapsamı genişletildi.

Buna göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ,kombine taşımacılıkta kullanılan karayolu taşıtlarının sahiplerine döner sermayeden ödeme yapmaya yetkili olacak.

Bakan halen, karayolları projeleri yanı sıra; ticari yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan otobüs, minibüs, kamyonet, traktör, kamyon, tanker ve çekicilerden yaşları ilgili mevzuatın getirdiği yaş sınırının üzerinde olan taşıtlar için ve hurdaya ayrılan gemiler için de ödeme yapabiliyor.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karayolu Haberleri

DKV'den ticari filolara vade kolaylığı ve HGS'de KDV avantajı
Psikoteknik Belgesi Olmayan Sürücü Çalıştıran İşverenlere Ağır Yaptırım
Suudi Arabistan, Türk kamyonlarının BAE’ye geçişini engelliyor
Gürbulak’ta giriş-çıkış işlemleri sürüyor
Takografı ihlal edenin SRC’si iptal edilecek