Kepez Limanı faaliyetini durdurdu

Kolin İnşaat Tarafından yap-işlet-devret   modeliyle tamamlanan, 17 Mart 2006'da hizmete açılan Çanakkale'nin Kepez   beldesindeki Kepez...

Kolin İnşaat Tarafından yap-işlet-devret   modeliyle tamamlanan, 17 Mart 2006'da hizmete açılan Çanakkale'nin Kepez   beldesindeki Kepez Limanı, şirket kararıyla faaliyetlerini durdurdu.

Edinilen bilgiye göre, limanın yapımını üstlenen Kolin İnşaat, 14 milyon   dolarlık yatırımla, yap-işlet-devret modeliyle tamamladığı tesisi, 29   yıl 10 ay 8 gün işletme hakkını elde etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Mart 2006'da açılışını yaptığı   liman, şirket kararıyla faaliyetlerini durdurdu.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Meclis Başkanı Tamer Balçık,   kendilerine Kolin İnşaat şirketinden, limanın faaliyetlerinin   durdurulduğuna dair yazı gönderildiğini, ancak kesin gerekçenin ne   olduğu hakkında bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

ÇTSO olarak, Kepez Limanı'nın işler vaziyette olmasını arzu ettiklerini   dile getiren Balçık, uluslararası bir liman olarak faaliyetlerini   sürdürmesini istediklerini ifade etti.

Balçık, limanın bugüne kadar Çanakkale ekonomisine bekledikleri   katkıyı tam olarak sağlayamadığını da sözlerine ekledi.

Bu arada, limanın faaliyetlerinin neden durdurulduğuna ilişkin   yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

KEPEZ LİMANI

 

214 metre uzunluğu, 24 metre genişliği ile bölgenin en uzun iskelesine   sahip Kepez Limanı, 22.5 dönüm arazi üzerine inşa edildi.

Yılda 1 milyon ton yükleme boşaltma kapasitesine sahip limanda, iki   feribot rampası, orta çaplı gemilerin yükleme boşaltma işlemlerini   yapacakları iskele, ambar, petrol sintine tankları, idare binası ve   konteyner depolama alanları bulunuyor.

 

LOJİPORT

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Türk petrol tankeri İstanbul Boğazı girişinde vuruldu
"Alsancak Limanı'na neşter şarttı; vuruldu"
Yasa, 2 yeni gemi ile konteyner taşımacılığına da giriyor
Sertifikası olmayan limana her gemi için saat başı 5 bin lira ceza
Ciner, 6 kuru yük gemisi siparişi verdi