Kaçırılan uçaktaki korsanlar teslim oldu

Libya'da 118 yolcusu olan uçak 2 kişi tarafından kaçırıldı. Korsanların, Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam'ın serbest bırakılmasını istedi ardından devam eden pazarlıklar sonucunda polise teslim oldu.

 

Afriqiyah Havayollarının Libya’da iç hat seferini gerçekleştiren ve 118 kişi taşıyan uçağı kaçırıldı. Kaçırılan uçak Malta Luqa Havaalanına iniş yaptı.

Saldırganlar uçağı patlatmakla tehdit etti. Uçak, Sebha kentinden Trablus'a gidiyordu.

Malta basını, hava korsanlarının Kaddafi yanlısı olduklarını açıkladı.

Libya basını ise saldırganların, Seyfülislam Kaddafi'nin serbest bırakılmasını istediklerini bildirdi.

Muscat, Afrika Havayolları'na ait kaçırılan uçaktan kadın ve çocukların bulunduğu bir grup yolcunun serbest bırakıldığını açıkladı.

Uçaktaki tüm yolcular pazarlıklar sonucu tahliye edildi.

Korsanlar teslim oldu

Son bilgilere göre hava korsanları ve uçakta kalan son mürettebat uçağı terketti. Hava korsanları polise teslim oldu.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Havayolu Haberleri

THY, 150 Boeing 737 MAX için siparişini kesinleştirdi
Jet yakıtı stokları alarm veriyor: Uçak biletlerine zam yolda
SunExpress uçak içi menüsünü yeni seçeneklerle zenginleştiriyor
Pegasus, Çekya havayolları şirketi Smartwings'i satın aldı
Tahran-Trabzon arası direkt uçak seferleri başladı