Japonya, tankerlerini geri çekiyor

Japonya'nın, Afganistan'daki çok uluslu güce takviye amacıyla Hint Okyanusu'ndaki koalisyon savaş gemilerine ikmal yapma görevini dün tamamlayan tankerlerini...

Japonya'nın, Afganistan'daki çok uluslu güce takviye amacıyla Hint Okyanusu'ndaki koalisyon savaş gemilerine ikmal yapma görevini dün tamamlayan tankerlerini geri çekeceği bildirildi.

Bu görev çerçevesinde, bir Japon tankeri dün bir Pakistan destroyerine yakıt ikmali yaptı.  Basına göre bu, son ikmal işlemi oldu.

Japonya, üç kez görev süresi uzatılan ve süresi 1 Kasım'da sona erecek olan bu misyon çerçevesinde, Hint Okyanusu'ndaki koalisyon savaş gemileri ve uçaklarına 2001'den bu yana su ve yakıt ikmali yapıyor.

Japonya Başbakanı Yasuo Fukuda, Afganistan'daki çok uluslu güce takviye amacıyla Hint Okyanusu'nda donanma bulundurduklarını ve "anayasayı ihlal etmeyen" bu görevin sürdürüleceğini belirtmişti.

Senatoda çoğunluğa sahip muhalefet, Hint Okyanusu'nda donanma bulundurmanın ABD'ye "doğrudan askeri destek" anlamına geldiğini iddia ederek donanmanın çekilmesi için elinden geleni yapacağını söylüyor.

Bu göreve karşı çıkan muhalefetin çekincelerini göz önüne aldığı belirtilen yeni bir yasa öneren Fukuda hükümeti, donanmanın görev süresini uzatabilmek için kasım başına kadar meclis ve senatoda uzlaşma sağlamaya çalışıyor.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Jeopolitik belirsizlik tanker navlunlarına yansıdı
Türkiye limanlarında Cumhuriyet tarihinin yük elleçleme rekoru kırıldı
Denizciler, belirsizliklere rağmen küresel piyasalardan umutlu
Beşiktaş Denizcilik, 99 milyon dolara 3 gemi aldı
DP World Evyap’ta uzaktan kumandalı vinçler devrede