Japonlar'dan virüs yayılımını engelleyen ticari araç

Koronavirüs salgınına karşı çözüm bulma hedefi ile çalışmalar yürüten Japon otomotiv girişimi Monet, araç içinde virüsün yayılmasını engelleyebilecek bir teknoloji geliştirdiğini duyurdu.

Koronavirüs salgınının hayatımızla girmesiyle birçok farklı sektörde virüsten korunmak adına çeşitli çözümler geliştiriliyor.

Bu kapsamda, otomotiv sektöründe de her geçen gün yeni teknolojiler tanıtılıyor.

Son olarak, Japon otomotiv girişimi Monet, dışarıdaki havayı aracın içine efektif biçimde yayarak araç içinde virüsün yayılma ihtimalini düşüren bir teknoloji tanıttı.

Softbank ve Toyota'nın ortak girişimi olan Monet'in keşfettiği çözüm, Toyota'nın hafif ticari aracı Hiace üzerinde geliştirildi.

8 kişilik oturma kapasitesine sahip araç, dış ortamdaki havayı araç içinde sirküle ederek iç mekanda sürekli temiz hava olmasını sağlıyor.

Monet'ten yapılan açıklamada, yıl içinde 100 adet aracın şirketlere ve kamu kuruluşlarına satılmasının hedeflendiği bildirildi.

2018'de kurulan Monet, otonom araçlar üzerine de çalışmalar gerçekleştiriyor.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hafif Ticari Haberleri

Volkswagen Ticari Araç’tan Nisan Ayına Özel Kredili Alım Avantajları
Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar turizm sezonuna hazır
Yeni Ford Tourneo Custom 9+1 Konfigürasyonu Satışta
Hafif ticari üretiminde Avrupa liderliğini geri aldık
Renault’tan elektrikli araç atağı: Flexis’in tamamını alıyor