“İzmir Anadolu’nun lokomotifi olacak”

İş Dünyası ve Sivil Toplum Buluşması Yemeği’nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir’in hinterlandının tüm Anadolu hatta Asya ülkeleri olduğunu...

İş Dünyası ve Sivil Toplum Buluşması Yemeği’nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir’in hinterlandının tüm Anadolu hatta Asya ülkeleri olduğunu belirterek, Alsancak ve Çandarlı Limanlarının bölgenin lokomotifi olacağını belirtti.

İzmir’in limanlar kenti olması gerektiğinin altını çizen Davutoğlu, “Eğer güçlü bir limanınız yoksa bütün o yollar gelir sonra nereye gideceğini bilemez ama güçlü bir limanınız varsa arkasında entegre bir demiryolu stratejiniz, bir karayolu stratejiniz varsa o limanlar o şehri zenginleştirir, büyütür. İzmirliler 'Alsancak Limanı ne olacak' diye kesinlikle tereddüt etmesinler. Alsancak limanının kapasitesi artarak devam edecektir. İzmir daha çok limanı kaldırır. Çok büyük kapasiteleri kaldırır” diye konuştu.

Yemeğe, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Bakanı Yusuf Öztürk de katıldı. İMEAK DTO İzmir Şubesi olarak her zaman her platformda İzmir’in limanlar kenti olması gerektiğini vurguladıklarını belirten Öztürk, “Sayın Başbakanımızın ulaşım ve limanlar konusunda İzmir’in potansiyelini bu denli vurgulaması sektör temsilcileri olarak bizleri memnun etti. İzmir, Aliağa ve Çandarlı gibi, bölge limanlarını tüm Anadolu’ya bağlayacak demiryolu ve karayolu ulaşım hattı projelerinin tamamlanmasıyla Asya'nın potansiyelini Akdeniz'e indiren İzmir’in mevcut gücü daha da artıracaktır” dedi.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Römorkör ihracatında artık dünyanın en büyüğü Türk tersaneleri
İran, MSC ARIES gemisine el koydu
Arkas, aldığı yeni 4 gemi ile filosunu 53'e yükseltti
Gemi kazası otomotiv sektörünü teyakkuza geçirdi
Kızıldeniz krizine hızlı çözüm, limanlarımıza tarihi rekor getirdi