İki yeni kuyu açacak

Meksika Körfezi'ndeki çevre kirliliğinin sorumlusu İngiliz petrol şirketi BP, deniz tabanındaki sızıntı noktasındaki kapağı hafta sonunda değiştirmeye...

Meksika Körfezi'ndeki çevre kirliliğinin sorumlusu İngiliz petrol şirketi BP, deniz tabanındaki sızıntı noktasındaki kapağı hafta sonunda değiştirmeye çalışacak.

Hava koşullarının da izin verdiği ölçüde yapılacak operasyonda değiştirilecek yeni kapağın deniz yatağından toplanan hampetrol miktarını çoğaltması bekleniyor.

Meksika Körfezindeki sızıntıyı durdurma ve temizlik faaliyetlerini izleyen Amerikan sahil muhafaza komutanı Amiral Thad Allen, BP'nin robot denizaltılarının kapağı değiştirmek üzere bugün dalışa geçebileceğini belirterek, petrol sızıntısının pazartesiye dek daha da azaltılması ve durdurulması olasılığının bulunduğunu söyledi.

Sızıntıyı durdurmak için son çare olarak iki yeni kuyu açma çalışmalarını sürdüren BP, yeni kapağın fışkıran tüm ham petrolü toplayabileceğini umuyor.

Bu arada BP'nin sızan petrolün yaklaşık yarısını topladığı düşünülüyor. Amerikan hükümeti denize sızan petrol miktarının günlük 35 bin ila 60 bin varil olduğunu tahmin ediyor.

Bölgede kasırga mevsimi olmasına karşın bir hafta sürecek sakinlikten faydalanacak İngiliz şirketi, daha fazla petrol toplamak için operasyon yerine üçüncü bir gemi göndermeye hazırlanıyor.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Türk armatörden Çin'e 8 dökme yük; 4 tanker gemi siparişi
SOCAR Terminal de, MSC Tiger Servisi'nin uğrak limanlarına katıldı
"Limanlarda akıllı çözümün anahtarı 'dikey' depolama ve otomasyon"
Karadeniz'de Türk gemisine dron saldırısı
Eksik gemiadamı çalıştıran armatöre her eksik için 250 bin lira ceza