HGS gişelerinden 8.3 milyon kez usulsüz geçildi

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik bugüne kadar HGS gişelerinden 8 milyon 300 bin ihlalli geçiş sayıldığını, 2 milyon aracın da HGS'siz, 5 milyon da kredisiz geçişin belirlendiğini anlattı.

Toplantıda yaptığı konuşmada kurumun yolsuzlukla anılmasının kendisini üzdüğünü anlatan Bozgeyik, 40 bin personeli bulunan kurumda, 37 personelin zimmetten hüküm giydiğini açıkladı.

Taşeron ücretlerin zamanında ödenmediğine ilişkin iddiaları da anımsatan Bozgeyik, yüklenici firmalara hak edişlerinin yüzde 55'inin ilgili dönemde ödendiğini ve ayın ilk 5 gününde işçilerin maaşlarının ödenmemesi halinde geriye kalan kısmın da taşeron işçilerin ücretlerin ödenmesinde kullanıldığını kaydetti.

Bozgeyik, bugüne kadar 700 milyon HGS'den geçiş yapıldığını, 8 milyon 300 bin ihlalli geçiş sayıldığını, 2 milyon aracın da HGS'siz, 5 milyon da kredisiz geçişin belirlendiğini anlattı.

Daha sonra, PTT'nin 2013-2014 yıllarına ilişkin hesapları ibra edildi.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karayolu Haberleri

Gürbulak’ta giriş-çıkış işlemleri sürüyor
Takografı ihlal edenin SRC’si iptal edilecek
Balkanlar'daki Schengen vize protestosu AB sınırlarını kilitledi
Yabancı plakalı araçların otoyol tahsilatları artık gümrüklerde yapılacak
Yaş sınırı kararı: A B C D E Sınıfı Ehliyet Olanlar Dikkat!