Havayolunda yolcu sayısı arttı

Türkiye genelindeki havalimanlarında Ağustos ayındaki toplam yolcu trafiği geçen yıl aynı aya göre yüzde 12 artışla 21.58 milyon, Ocak - Ağustos döneminde ise yüzde 9.1 artışla 122.06 milyon oldu.

Havayolunda yolcu sayısı arttı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün (DHMİ) açıkladığı uçak, yolcu ve yük trafik sonuçlarına göre, ağustosta iç hat yolcu sayısı bir önceki yılın ağustos ayına göre yüzde 17.9 artışla 10.03 milyon, dış hat yolcu sayısı ise yüzde 8.1 artışla 11.51 milyon oldu.

Ağustosta havalimanlarındaki toplam uçak trafiği iç hatlarda yüzde 12 artışla 83.840, dış hatlarda yüzde 6.7 artışla 73.925 olmak üzere toplamda yüzde 9.4 artışla 157.765 olarak gerçekleşti. İlk 8 ayda ise hizmet verilen toplam uçak trafiği üst geçişler dahil yüzde 8.3 artışla 1.21 milyon oldu.

LUFTHANSA GREVİ UZADI
Alman havayolu şirketi Lufthansa pilotlarının önceki gün başlayan iş bırakma eyleminin bugün de devam edeceği bildirildi.

Alman Pilot Sendikası’ndan yapılan açıklamada, Lufthansa ve yan kuruluşu Germanwings pilotlarının bugün saat 00.01-23.59’da iş bırakacağı ve grevin Almanya genelinde A320, B737 ve Embraer” uçak tipleriyle gerçekleştirilen uçuşlar ile kısa ve orta mesafeli uçuşları etkileyeceği  belirtildi.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Havayolu Haberleri

Turkish Cargo, “Yılın Küresel Hava Kargo Taşıyıcısı” Seçildi
Turkish Cargo'dan Çukurova Havalimanı'na yeni kargo tesisi
Çelebi Havacılık, Hindistan'a dava açtı
Atatürk Havalimanı için yeni karar
İhracatçılar, Turkish Cargo ile işbirliğini 6. kez yeniledi