Gümrük yönetmeliğinde değişiklik

Gümrüklerde kaçakçılık ya da yolsuzluk gibi durumlar nedeniyle geçici depolama yeri açma ve işletme izni geri alınan kişilere, yeni işletme izni verilmeyecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, gümrüklerde kapalı kaplara veya şişelere konan numunelerin ağızları, numuneyi alan memur tarafından güvenlik mührü ya da eritilmiş mum üzerine uygulanan mühürle kapatılacak.

Geçici depolama yeri işleticisinin, yükümlülüklerine aykırı hareket etmesi sonucunda vergi kaybına neden olması halinde, geçici depolama izni geri alınabilecek. Ayrıca, kaçakçılık ya da yolsuzluk gibi durumlar nedeniyle geçici depolama yeri açma ve işletme izni geri alınan kişilere, yeni işletme izni verilmeyecek.

Gümrük antrepo işleticisinin taahhüt ve yükümlülüklerine aykırı hareket etmesi nedeniyle vergi kaybı yaşanması halinde, antrepo açma ve işletme izni geri alınabilecek. Antrepolarda kaçakçılık gibi durumlar nedeniyle işletme izinleri geri alınan kişilere yeni izin verilmeyecek.

Gümrük müşavir ve müşavir yardımcıları dışındaki kişiler, gümrük müşavirliği yapacak tüzel kişilere ortak olamayacak, yönetim organında da görev alamayacak. Gümrük müşavir ve müşavir yardımcıları dışındaki kişilere şirketi temsil ve ilzam yetkisi verilemeyecek.

Yönetmelikle ayrıca, transit rejimleri ve antrepolardaki eşyanın başkasına devri gibi konularda da değişikliklere gidildi.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

Ağır taşımacılığa 200 bin liralık belge şartı ve ek maliyetler
Sürat Lojistik, tüm süreçlerde geleceğin teknolojilerini kullanıyor
Amazon, otonom teslimat robotları geliştiren Rivr'ı satın aldı
Türk lojistikçi, alternatif rotalar yaratıyor
Nakliyeciler “taşımak mı; yatmak mı daha karlı”yı tartışıyor