Giresun'un seyir albümü

Deniz haydutluğu faaliyetleriyle mücadele kapsamında oluşturulan “Birleşik Görev Kuvveti - 151”de görev almak için Aden Körfezi'nde bulunan TCG Giresun...

Deniz haydutluğu faaliyetleriyle mücadele kapsamında oluşturulan “Birleşik Görev Kuvveti - 151”de görev almak için Aden Körfezi'nde bulunan TCG Giresun Firkateyni'nin faaliyetleri gemi personeli tarafından görüntülü olarak belgeleniyor.

 

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'ndan hareket ettikleri 16 Şubat tarihinden itibaren gerçekleştirdikleri faaliyetleri görüntülü olarak kayıt altına alan gemi personeli, çektikleri fotoğraflarla hazırladığı klibi sürpriz ziyareti sırasında Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'a da izletme fırsatı buldu.

TCG Giresun'un Aden Körfezi'ne gelişi sırasında yaşanan olayları, uğradığı limanları ve günlük faaliyetleri anlatan klipte birbirinden ilginç fotoğraflar yer alıyor.

Klipte TCG Giresun'un korsanlar kadar, olumsuz hava koşulları ve salgın hastalıklarla da mücadele ettiği görülüyor. Görev bölgesine yolculuğu sırasında kum fırtınasına yakalanan bahriyeliler bazı limanlarda ise salgın hastalıklara karşı tedbiri elden bırakmıyor.

Karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen eğitimlerine ara vermeyen gemi personeli örneği çok az görülebilecek, gemiden roketatar atışı denemesi de gerçekleştiriyor.

Zaman zaman yunusların eşlik ettiği TCG Giresun Firkateyni deniz haydutlarına korku salarken, yöre balıkçılarının da sevgi gösterilerine maruz kalıyor.

TCG Giresun Firkateyni personeli tarafından gerçekleştirilen çekimlerin bazı bölümleri ise basında geniş yer alan Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'ndaki uğurlama törenini farklı bir bakış açısıyla yansıtıyor.

HÜRRİYET

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Deniz filosunda arz fazlası alarmı!
Arkas Line, Rusya’ya artık St. Petersburg üzerinden ulaşıyor
Konteyner navlunu uçtu: Çinli şirketlerin yüzü güldü
200 bin DWT'lik gemiler yanaşabilecek; kapasite 2.3 milyon TEU
Hicri Ercili, Petrol Ofisi'nin tankeri WOLF 4’ü denize indirdi