Gestaş iskelesi 15 Nisan'da açılıyor

İçinde terminal binası, 4 adet tuvaleti, yolcu bekleme salonu ve büfesi olan yeni iskelenin inşası için 1 yıl boyunca Çanakkale Belediyesi ve Anıtlar Kurulu...

İçinde terminal binası, 4 adet tuvaleti, yolcu bekleme salonu ve büfesi olan yeni iskelenin inşası için 1 yıl boyunca Çanakkale Belediyesi ve Anıtlar Kurulu ile ortaklaşa çalışma yürütülüyor. Gestaş?a şu ana kadar bir milyon Türk Lirası?na mal olan iskelenin mimari yapısına İstanbul?daki tarihi ve modern iskeleler incelenerek karar verildi ve inşaatına başlandı.

İskele ve Gestaş?ın vizyonu hakkında Hasan Yürükçü, "İskeleyle ilgili çalışma yaparken farklı bir hedef daha güttük, deniz yollarında modern bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Hava meydanlarındaki ya da demir yollarındaki gibi bir sistem hedefliyoruz, kimse ayakta kalmayacak, gemilere kapasitesinden fazla araç doldurulmayacak, iskelede beklerken yolcularımızın ihtiyaçlarını karşılamaları için tesisler olacak. Yeni yaptığımız binanın yanındaki eskiden enspektörlük olarak kullanılan yapıyı Deniz Kültürü Müzesi olarak kullanılmak üzere restore ediyoruz. Gestaş, yolcularımızın hakkı olan kaliteyi kendilerine sunmak için çalışıyor" dedi. Yaz sezonunu atlattıktan sonra boğazdaki diğer iskeleleri de sırasıyla yenileyeceklerini belirten Yürükçü, ?Gestaş, yatırımlarına devam edecek? dedi.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karayolu Haberleri

İstanbul ve Ankara'da büyük araçlara giriş yasağı başladı
DKV, otomatik geçiş kolaylığını Slovakya’ya da taşıdı
TIR kuyruğu, bu kez Türkiye-İran sınırına taşındı
İstanbul'da tüm karayollarında gişeler kalkacak
Ticari araç sürücülerinin yaş şartı bir yıl daha uzatıldı