En hızlı Avrupalı ‘Sabiha Gökçen’

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2013 yılında yolcu sayısını yüzde 27 oranında artırarak kendi kategorisinde Avrupa’nın en hızlı...

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2013 yılında yolcu sayısını yüzde 27 oranında artırarak kendi kategorisinde Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanlarından biri oldu.

Airports Council International (ACI) Europe tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sabiha Gökçen yolcu sayısı artışında geçen yıl yakaladığı yüzde 27 oranındaki büyüme ile 10-25 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanları arasında ilk sırada yer aldı. Sabiha Gökçen’i, Rusya’nın St. Petersburg ve Almanya’nın Berlin Havalimanları izledi. Sabiha Gökçen Havalimanı böylece, yeni terminal binasını hizmete soktuğu 2009 yılından bu yana 4. kez bu başarının sahibi oldu. Havalimanı geçen yıl 18.8 milyon yolcuya hizmet vermişti.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı işletmecisi İSG’nin CEO’su Gökhan Buğday, son 5 yılda dördüncü kez bu başarıyı elde ettikleri için çok mutlu olduklarını belirtti.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Havayolu Haberleri

Pegasus’un yeni hattı Ankara-Lizbon
56 havalimanından yalnızca 11'i verimli, gerisi atıl kapasite
AJet'ten 1 euro-1 dolara yurt dışı bileti kampanyası!
THY'nin yeni markası AJET bilet satışlarına başladı
THY'nin Airbus A330 yolcu uçakları, kargo uçağına dönüşecek