Elektrikli uçak testi başarılı oldu

Elektrikli uçak Sun Flyer 2, merakla beklenen uçuşunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Sun Flyer 2, elektrikli uçak çalışmalarının geldiği son noktayı ortaya koyuyor.

Mart ayı sonlarında başlayan Sun Flyer 2 uçuş programı kapsamında Centennial Havalimanı’nda bir test uçuşu yapıldı. Başarılı bir şekilde gerçekleşen testler, elektrikli uçakların çok kısa bir sürede hayatımıza gireceğini gösteriyor.

Testlerde genel olarak 260 Wh/kg enerji yoğunluğuna sahip LG Chem MJ1 lityum-iyon pil hücrelerine odaklanıldı. Hız ve irtifa testiyle pil performansı incelenmiş oldu. 860 kg brüt ağırlığında olan uçağın, yaklaşık 3.5 saatlik uçuş süresine sahip olduğu görüldü. Ayrıca uçağın daha hafif olması ve daha uzun süreli uçuş için karbon fiber malzeme kullanılacak.

Geliştiriciler, elektrikli uçakların ekonomik olmasının yanı sıra karbon salınımının da düşük olacağını belirtiyor. Böylelikle daha çevre dostu bir uçuş sağlanacak.

Techinside

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Havayolu Haberleri

A320 uçaklarda güvenlik riski: THY, AJet ve Pegasus'tan açıklamalar
THY, Güney Avrupa’ya Gidiş-Dönüş Her Şey Dahil 129 Dolar’dan Uçuruyor
Corendon’dan ITB Berlin 2026’ya özel Antalya–Berlin uçuşu
Pegasus, 2026’ya hangar yatırımları ve yeni destinasyonlarla girecek
WAT Mobilite ve Pegasus'tan Kasım Ayında Uçuran Fırsatlar