Dünyanın en büyük yolcu gemisi test ediliyor

Dünyanın en büyük yolcu gemisi Harmony of the Seas, Fransa'nın Saint-Nazaire kentindeki tersaneden denize indirildi ve ilk testlere girdi.

BFMTV televizyonunun haberine göre, denizde yapılan testler sadece 3 gün sürecek. Gemi, önümüzdeki pazar günü Saint-Nazaire'a geri dönecek.

STX France şirketi tarafından yapılan yolcu gemisinin mayıs ortalarında ABD'li Royal Carribean International (RCI) şirketine teslim edilmesi bekleniyor.

GENİŞLİĞİ 66 METRE

Deplasmanı 227 bin 500 ton olan Harmony of the Seas'in uzunluğu 362, genişliği ise 66 metre. Yeni geminin kapasitesi 6 bin yolcu ve 2 bin mürettebat üyesi.

Yolcu gemisi, Saint-Nazaire'ın en dikkat çekici yeri haline geldi. 70 metre olan yüksekliği ile Harmony of the Seas, şehirdeki tüm yapılardan daha yüksek. Geminin bulunduğu tersane her gün yüzlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Bugün ise binlerce kişi, geminin suya indirilmesini izlemek için limana akın etti.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

NATO’ya niyet, DBH Group’a kısmet: Çeşmeli, “akıllı liman” olacak
Nükleer yük gemisi tasarımı ilk onayı aldı
Arkas’ın iki ürün tankeri Türk Loydu klasına geçiyor
Bu tanker tek seferde 2 milyon varil petrol taşıyabiliyor
Türk boğazlarından geçiş ücretleri güncellendi