Depodaki malları DRONE'lar sayacak

Massachusetts Institute of Technology ya da bilinen kısa adıyla MIT'de çalışmalarını sürdüren bir grup bilimadamı, büyük depolarda drone'lar ile sayım yapılabilmesini sağlayan bir sistem geliştirmeyi başardılar.

Küçük bir drone ordusunun büyük depolalardaki bütün malları saydığı ve belirli bir düzende kaydettiği, bu sayede de depoda çalışanların başka işlerle meşgul olması için çokça zamanın kaldığı bir sistem hayal eden araştırmacılar, MIT'de yaptıkları araştırmalar sonucunda bunu çözmeyi başardılar. Yanlış işaretlemeleri ya da insan hatasından kaynaklı hataları neredeyse sıfıra indirmeyi başaran sistemle birlikte işleri kolaylaştıran araştırmacılar, daha kullanılabilir bir sistem elde ettiler. 

Radyo frekansı kullanarak nesneleri tekil ve otomatik olarak tanıma yöntemi olarak açıklanabilecek Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) teknolojisini kullanan araştırmacılar, böylece drone'ların işlerini uzaktan çözmesini ve yine komutları uzaktan göndermelerini de sağlamış oldular. 

Araştırma ekibinden olan ve konuya dair bir açıklama yapan Fadel Adib; "2003 ve 2011 yılları arasında depolardaki yanlış sayımlar ve işaretlemeler sebebiyle Amerikan Ordusu 5.8 milyar dolarlık zarara uğradı. 2016'da bir açıklama yapan Amerikan Ulusal Taşıma Federasyonu, her yıl tekrarlanmak üzere taşıma ve depolama sırasında 45.2 milyar dolarlık kaybın oluştuğunu açıklamıştı." şeklinde konuştuktan sonra, teknoloji ardımıyla çalışan sistemlerin, böylesine devasa eksiklikleri kapatabileceğini de belirtti. 

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

AB, TIR sürücülerine vize sınırını kaldırıyor
Kolay Gelsin’de 150 bin paket depolarda bekliyor
Dağıtım başına kurye sistemi Trendyol'a avantaj oldu
OMSAN Lojistik, 500 milyon liralık yatırımla filosunu yeniliyor
İzmir'in önde gelen lojistik firmasında ortaklar yolları ayırdı