Deniz süpürgesi sürücü arıyor

Van gölünün temizlenmesi için TURMEPA-Deniz Temiz Derneği tarafından Van Kültür ve Dayanışma Vakfı'na verilen deniz süpürgesi kullanabilecek kimse olmadığı...

Van gölünün temizlenmesi için TURMEPA-Deniz Temiz Derneği tarafından Van Kültür ve Dayanışma Vakfı'na verilen deniz süpürgesi kullanabilecek kimse olmadığı için göl kenarında bekletiliyor. İskelede; 10 gündür bekleyen 110 bin euro değerindeki deniz süpürgesi kaderine terk edildi.

Aynı zamanda Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü olan Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Cemalettin Şevli, deniz süpürgesini Van Belediyesi'ne devredeceklerini belirterek, en kısa sürede İstanbul'dan deniz süpürgesini kullanmak için adam göndereceklerini söyledi.

Van gölü kıyısındaki iskelede yapılan ve TURMEPA-Deniz Temiz Derneği Onursal Başkanı Rahmi Koç'un da katıldığı bir törenle Van Vakfı'na teslim edilen deniz süpürgesi, kaptanı olmadığı için çalıştırılamıyor.

Deniz süpürgesinin Van Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından çalıştırılmasının çok zor olacağını belirten Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, sıkıntının giderilmesi için İl Özel İdaresi ve Belediye ile görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Süpürgenin şu anda geçici olarak İl Özel İdaresi'ne devredildiğini belirten Şevli, süpürgenin Van Belediyesi'ne devredilmesine çalıştıklarını belirtti.

Belediye ile protokol yapıldıktan sonra süpürgenin devredilebileceğini belirten Şevli, belediyede ise gemi adamı sıkıntısının olduğunu belirterek, "Şu anda sadece İl Özel İdaresi'nin gemi adamları var. Bundan dolayı da süpürgeyi belediyeye devredemediğimiz için geçici olarak İl Özel İdaresi'ne verdik. İl Özel İdaresi'nin kaptanlarını kullanmak istedik. Ancak bu da geçici bir tedbir olur. Asıl bu işi yapacak olan belediyedir. Çünkü temizlik onların işi. Onlarda da gemi adamı yok. En kısa sürede belediye ile protokol imzalayacağız" dedi.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Türk armatörden Çin'e 8 dökme yük; 4 tanker gemi siparişi
SOCAR Terminal de, MSC Tiger Servisi'nin uğrak limanlarına katıldı
"Limanlarda akıllı çözümün anahtarı 'dikey' depolama ve otomasyon"
Karadeniz'de Türk gemisine dron saldırısı
Eksik gemiadamı çalıştıran armatöre her eksik için 250 bin lira ceza