Dedikodulu yazı

Selçuk Onur

Bu kez sizlerle kulağıma çalınan dedikoduları paylaşmak istiyorum. Başlıkta da belirttiğim üzere yalnızca söylentiden ibaret de, gerçek de olabilir. O nedenle şimdiden affınıza sığınıyorum.

NETLOG SATIŞTAN ‘ŞİMDİLİK’ VAZGEÇTİ

  • Bir süredir Citibank aracılığıyla satış çalışmaları yürüten Netlog, görüşmeleri sonlandırmış. Çünkü, seçimlerin yenilenmesiyle yaşanan belirsizlik ortamı, verilen fiyat tekliflerine olumsuz yansımış, bu da firmanın satış kararını ötelemesine yol açmış.

ŞU HALKALI NİÇİN AÇILMAZ?

  • Özellikle işi uluslararası lojistik olanlar başta olmak üzere herkes yeni inşa edilen Halkalı Gümrüğü’nün açılmasını bekliyor. Aslında içerde yapılacak pek bir iş yok. Fakat, gümrüğe giden bağlantı yolları her ne hikmetse sona bırakılmış. Tamamlamak için de imzaya açılmış ama hala yönetim erkindeki eksik imzalar nedeniyle bir türlü start alamıyormuş. Gecikmenin kimin işine yarayacağını sormadan edemiyor insan.

GÜMRÜKLÜ ANTREPOLARA BİR KAMBUR DAHA

  • Yine gümrüklerle devam edelim. Devlet, yeminli gümrük müşavirlerini ekarte edip, gümrüklü antrepolara yetkilendirilmiş yükümlüler atadı. Gümrük müşavirleri de, haklarını yargıda arayarak kararın iptalini sağladılar. İstenen yüksek teminat mektupları nedeniyle birçok gümrüklü antrepo zaten kapanmıştı. İnatla mücadelesini sürdürenlerin de yüksek teminat mektuplarının yanı sıra; yetkilendirilmiş yükümlüye ödedikleri meblağlara bir de yeniden görevlerine dönen gümrük müşavirlerine ödeyecekleri bedeller eklendi. ‘Artık bu kadarı da fazla’  diyen bazı gümrüklü antrepo sahibinin kapısına kilit vuracağı duyumlarını alıyoruz. Madem hiçbir şey değişmeyecekti niye bu adımları attınız?

1 Kasım seçimlerinin ülkemize yararlı olacak şekilde sonuçlanmasını diliyorum. Saygılarımla. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.