Deniz Ticaret Odası?nın yılın son toplantısında da gündemi ağırlıklı olarak kriz oluşturdu. Toplantıda söz alan Faruk Ürkmez de, krizi bir başka açıdan yorumladı.
?Çok kötü günlerden geçiyoruz. Ancak, bizler de bazı hatalar yapıyoruz? diyen Ürkmez, şöyle devam etti: ?Firmaların içini, nasıl özverili çalıştıklarını bilelim veya bilmeyelim onlar hakkında yorumlarda bulunuyoruz. Bugünlerde çok sık yapılmaya başlandı. Yorumda bulunduğumuz her firmanın başına neler gelebileceğini de düşünmek gerekir. Bir arkadaşımız, bu krizden dolayı zorluklar çekiyor olabilir. Ancak, bunu uluorta ?filanca zorda? ?filanca ödeme yapmıyor? ?çek veriyor? demek bana göre vatan hainliğiyle eşdeğerdir. Denizcilik sektöründe faaliyet gösteren bütün arkadaşlarımın konuşmalarını daha dikkatli yapmalarında yarar görüyorum. Krizin daha kolay atlatılabilmesi için bu gereklidir.?
Kalkavan: Ayağınıza kurşun sıkmayın
Ürkmez?den sonra söz alan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan da aynı doğrultuda konuşarak, ?Size birileri bir şey sorduğunda dürüst olun söyleyin. Ama, bildiğinizi söyleyin. Yorum yapmayın. Bu çok tehlikeli. Onun rezervlerini, gücünü bilemezsiniz. Biz konuşmayı çok seven bir milletiz. Bazen üzerimize vazife olmayan şeyleri de konuşmayı çok seviyoruz. Ama, doğruyu söylemek, elinde verilerle konuşmak başka; duyumlarla konuşmak başkadır. Kendi ayağınıza kurşun sıkıyorsunuz. Dua edin A firması zora girmesin. O firma zora girerse, bu sizi de vurur. Zaman zaman sıkıntı olabilir. Piyasa birbirine yardımcı olmazsa ne olacak? Zaman kendini düşünme zamanı değil, en yüksek tolerans gösterebilme zamanıdır. Ama, herkesin şunu kabul etmesi gerekir. Türk armatörlüğü, ciddi bir kabuk değiştirdi. Daha 80-90?larda 13-15 yaşında gemilere yatırım yapan Türk armatörü, 5 yıldır hızla yeni gemiye geçmiştir. Bu piyasa hep böyle gitmeyecek. Hepimiz bir küfedeyiz, birimizin bozulması, çürük elma gibi diğerlerini de bozar.?
LOJİPORT