Ciner, 3 gemisini Türk alıcıya sattı

Orhan adlı gemisini Negmar Denizcilik’e sattığı kesinleşen Ciner Denizcilik, Erhan ve Nedim adlı iki benzer gemiyi de toplam 45 milyon ABD doları karşılığında adı açıklanmayan Türk alıcıya bir blok anlaşmayla sattığı öğrenildi.

Ciner, 3 gemisini Türk alıcıya sattı

Denizcilik şirketini Yunanistan’a taşıyan Türkiye’nin en büyük filolarından birine sahip Ciner, Türk şirketi Negmar Denizcilik ile masaya oturdu. 35 bin 138 dwt’lik 2013 yapımı Handysize sınıfı dökme yük gemisi Orhan'ı, Negmar’a sattı. Orhan’ın adı Negmar Meko olarak değiştirildi. Mart ayı içinde Ciner'in Erhan ve Nedim adlı iki benzer gemiyi de toplam 45 milyon ABD doları karşılığında açıklanmayan Türk alıcıya bir blok anlaşmayla sattığı öğrenildi.

Ancak, son iki geminin adı henüz değiştirilmedi. Edinilen bilgilere göre bu gemileri de Negmar’ın alma ihtimali yüksek. Böylece Ciner, 3 farklı sektörde 3 satıştan 1.2 milyar dolara yakın gelir elde etti.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Kocaeli-1 Bölge'nin kılavuzluk hizmetleri HAS Kılavuzluk A.Ş'ye emanet
Türk sahipli deniz ticaret filosu dünyada ilk 10'a koşuyor
Asyaport’a “En Çevreci Liman Tesisi” ödülü
Asyaport, Türkiye’nin konteyner elleçleme şampiyonu
Özata Denizcilik'te başkan seçimi