Boat Show tatsız başladı

Dünyanın ikinci büyük tekne ve yat fuarı olan Avrasya Boat Show dün başladı. CNR Expo fuarcılık tarafından DENTUR'un (Deniz Turizmini ve Denizciliği...

Dünyanın ikinci büyük tekne ve yat fuarı olan Avrasya Boat Show dün başladı. CNR Expo fuarcılık tarafından DENTUR'un (Deniz Turizmini ve Denizciliği Geliştirme Derneği) desteği ve Numarine'in sponsorluğunda düzenlenen fuara, geçen yıl İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) ile kiracısı CNR Holding arasında yaşanan soğuk savaş bu yıl da damgasını vurdu.
İlki geçen yıl düzenlenen fuar sırasında İDTM ile CNR arasında rampa ve izinsiz kapı genişletme kavgası çıkartan fuar, bu sene de kavganın sarsıntılarını yaşıyor.
Kavga, firmaların yer kapma savaşına dönüşürken fuarın ilk gününde stantların kurulum çalışmalarının tamamlanmadığı gözlendi.
75 bin metrekarelik bir alana sığmaya çalışan 300 firma arasında yer alan lüks firmaların 5.5 metrelik genişliği aşan yatları yeterli büyüklüğe sahip olmayan 8 numaralı salonun kapısından giremiyor. Firmalar, gösteremedikleri teknelerini sadece anlatmakla yetinmek zorunda kalıyor.

GURUR DUYUYORUZ

Yat ve yat sparişi alan ülkeler sıralamasında Türkiye'nin dördüncü sırada olduğunu söyleyen Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Ülkemizde 60, 70 metrelik mega yatlar ve gezinti tekneleri, petrol platformları ve diğer deniz araçları uluslar arası standartlar dahilinde üretiliyor" dedi. Tüzmen, 75 bin metrekare alanda 100'ü yabancı 300 firmanın 120 bin ziyaretçi beklediğini söyledi.

 

 

ÇİFT YATAK ODASI

Avrasya Boat Show'un en dikkat çeken ürünleri ise Yüzen Saraylar olarak bilinen yüzde yüz Türk yapımı olan araçlar. Kıraça Şirketler Topluluğu tarafından Bursa Tersanesinde İtalyan Benetti adına üretilen Azimut 42 E model araç da bu yatlardan biri. Yatta 2 yatak odası, 2 banyo, tuvalet, oturma salonu, ankastre mutfak gibi bir evde olması gereken her şey bulunuyor. Deniz yolculuğu sırasında tek bir düğme ile arka açıklığı suya indirilen yatlarla, havuza girer gibi denize girme keyfi yaşanabiliyor. Türk yapımı geminin fiyatı 385 bin Euro'dan başlarken 1.2 Milyon Euro'ya kadar çıkıyor.

Tasarım nobelli Volitan fuarda

ODTÜ Öğretim Üyesi Dr. Hakan Gürsu'nun tasarımı olan ve tasarımın nobeli sayılan Uluslararası Tasarım Ödülü'ne sahip olan Volitan'ın minyatürü, fuarın en küçük teknesi! Amerika'da '2040 yılının teknesi' olarak gösterilen Volitan, güneş ve rüzgâr enerjisiyle hareket ediyor. 2010 yılında yapımı tamamlanacak olan tekne 4.5 milyon dolara satışa sunulacak.


3.2 milyon euro'luk EGO

Fuarın en pahalı teknesi olan EGO, aynı zamanda fuarında gözdesi oldu. Dünyanın ilk 5 markası arasında yer alan İtalyan Rive'nin üretimi olan teknenin fiyatı 3 milyon 200 bin euro. Yoğun ziyaretçi akınına uğrayan tekne 20.57 metre uzunluğa, 5.40 yüksekliğe, 3 oda, 1 salon, 1 mutfak, 3 banyoya sahip. Teknenin 1550 beygir gücünde 2 adet motoru bulunuyor.


5 bin YTL'ye tekne var

Milyon euro'luk fiyatların konuşulduğu fuarda 5 bin YTL'ye kamaralı tekneler de var. Bu tekneler 40 - 50 beygir gücünde motorlarla çalışıyor.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Jeopolitik belirsizlik tanker navlunlarına yansıdı
Türkiye limanlarında Cumhuriyet tarihinin yük elleçleme rekoru kırıldı
Denizciler, belirsizliklere rağmen küresel piyasalardan umutlu
Beşiktaş Denizcilik, 99 milyon dolara 3 gemi aldı
DP World Evyap’ta uzaktan kumandalı vinçler devrede