Bandırma Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamada, Bandırma Limanı'ndan aralık ayında 75 milyon 675 bin doları ithalat, 40 milyon 956 bin doları ihracat, olmak üzere toplam 116 milyon 631 bin dolar dış ticaret yapıldığı belirtildi.
İthalatta en büyük payı, 65 milyon 489 bin dolar ile tarım ürünlerinin aldığına işaret edilen açıklamada, ABD, Ukrayna, Rusya, İspanya, Kazakistan, Romanya, Macaristan gibi ülkelerden ayçiçek tohumu, mısır, soya fasulyesi, buğday, şeker pancarı, kepek, kolza tohumu, pancar malası gibi tarım ürünlerinin ithal edildiği kaydedildi.
Aynı dönemde, en fazla ihracatı ise 11 milyon dolar ile Eti Maden İşletmeleri gerçekleştirdi. Firma, AB ülkelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeye, boraks pentahidrat, boraks dekahidrat, asitborik ve kolemanit cevheri gönderdi.
Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş (BAGFAŞ) ise İtalya, Brezilya ve Lübnan'a 9 milyon 842 bin dolarlık amonyum fosfat ve amonyum sülfat ihraç etti.
Karsan Otomotiv A.Ş ise İran'a 3 milyon 894 bin dolarlık minibüs ihracatı gerçekleştirdi.
LOJİPORT