Araç muayenesinde "ağır kusur" düzenlemesi

Muayenesi sırasında tamire ihtiyaç duyulacak derecede eksiklikleri tespit edilen araçların muayene raporuna bu eksiklikler, "ağır kusur" olarak işlenecek.

Araç muayenesinde "ağır kusur" düzenlemesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın, Araç Muayene  İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelikte  Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi gazete'de yayımlanarak  yürürlüğe girdi.

Buna göre, araç muayenesi sonucunda tamire ihtiyaç duyulacak derecede  eksiklikler tespit edilmesi halinde, bu eksiklikler araç muayene raporuna "ağır  kusur" olarak işlenecek.

Söz konusu raporun bir örneği aracı getirene verilecek ve rapordaki  eksikliklerin giderilip giderilmediği, muayene tekrarı sırasında kontrol  edilecek. 1 aylık süre içinde muayenenin yapıldığı istasyona veya aynı ilde yer  alan diğer sabit istasyonlara gidilmesi halinde muayene tekrarından ücret  alınmayacak.

1 aylık sürenin dolmasından sonra gelinen muayeneden veya 1 aylık süre  dolmadan gelinen muayene tekrarından sonraki muayeneden ücret alınacak.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Otomotiv firmaları, Automechanika’da global iş birlikleri için buluştu
Borusan Next Servis ve Türkiye’de Otomotiv Servis Hizmetleri Üzerine Bir İnceleme
BYD’nin gemisi sırtında 7 bin otomobil ile Türkiye’de
Koçaslanlar’dan Bayram Yolculuğu İçin Önemli Araç Bakım Uyarısı
Ford Otosan ürettiği araçları, kiraladığı çift yakıtlı gemiyle taşıyacak