Amman'ın toplu taşıması Gürsel'den sorulacak

Rusya’da Volgograd şehir planlama projesini teslim eden Gürsel Turizm’in yeni durağı Ürdün oldu. 400 milyon dolar değerindeki ‘Amman Şehir İçi Toplu Taşıma İhalesi’ni kazanan şirket, 10 yıl boyunca 286 otobüsle hizmet verecek.

Amman'ın toplu taşıması Gürsel'den sorulacak

Amman Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu ihale, 10 yıllık işletme ve bakım ihalesi olarak toplam 286 adet Otokar marka kısa ve uzun otobüsleri kapsıyor. Tüm şehirde toplam 57 güzergâhta hizmet verecek olan işletmenin 10 yıllık ihale bedeli, yaklaşık 400 milyon dolar.

Gürsel Turizm’in yerel ortağı CMTC ile birlikte Amman’da kurduğu SPV şirketi tarafından yürütülecek olan projede, ayrıca 1 yıl içinde modern bir otobüs garajı da yapılacak. Yapılacak yeni garajda otobüs parkı, tamir bakım servisleri, sürücü dinlenme ve konaklama alanları, yakıt ikmal sistemi, operasyon kontrol merkezi, sürücü eğitim salonları ve yönetim binaları da olacak. Ayrıca tüm operasyon yönetimi Gürsel Turizm tarafından geliştirilen hat planlama, sürücü görev planlama, garaj yönetimi, filo yönetimi, araç takip sistemi, güzergâh planlama modüllerini içeren tümleşik bir ERP sistemi tarafından yönetilecek.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yolcu Taşımacılığı Haberleri

31 ülkeye 40 dolara uçak bileti fırsatı: 48 bin koltuk satışta
THY, deprem sonrası İstanbul çıkışlı fiyatı 1750 liraya çıkardı
Personel servis araçlarında yaş sınırı 19'dan 21'e çıkarıldı
Kâmil Koç Diyarbakır’da artık daha güçlü
Özel Halk Otobüsleri'nden ultimatom: Çözüm üretilmezse sistem çöker