Almanya ağır nakliye helikopterini arıyor

Almanya 45 ila 60 yeni ağır nakliye helikopteri ihalesine resmen start vererek ABD'nin en büyük iki üreticisi Lockheed Martin ve Boeing arasında yaklaşık 4 milyar Euro’luk bir rekabet başlattı.

Almanya 45 ila 60 yeni ağır nakliye helikopteri ihalesine resmen start vererek ABD'nin en büyük iki üreticisi Lockheed Martin ve Boeing arasında yaklaşık 4 milyar Euro’luk bir rekabet başlattı. Reuters’e konuşan Alman Silahlı Kuvvetleri Genel Sekreteri General Volker Wieker ağır nakliye helikopteri alımı için resmi prosedürü başlattıklarını açıkladı. Almanya’nın milyar dolarlık helikopter ihalesinde Lockheed Martin imalatı CH-53K ile Boeing üretimi CH-47 Chinook helikopteri yarışacak. Boeing’in CH-47 Chinook modeli halen 8 NATO üyesi ülke tarafından kullanılırken, Lockheed’in CH-53K’sı ABD Deniz Piyadeleri’nce 2019 yılında kullanılmaya başlanacak. İsrail’in de bu helikopterden 20 adet almayı planladığı belirtiliyor. CH-53K uluslararası arenada ilk kez gelecek yıl Nisan ayında Berlin’de yapılacak ILA Airshow’da sahneye çıkacak. Boeing'in CH-47 Chinook ağır nakliye helikopteri NATO üyesi 8 ülkenin ordusunda kullanılıyor.

Alman askeri yetkililer şu aşamada iki helikopter modelinin yeteneklerini inceliyor, farklı senaryolarda etkinliklerini karşılaştırıyor. Bazı yetkililer kendisini kanıtlamış ve daha ucuz olan CH-47'yi desteklerken, bazıları CH-53K'nın gelecekteki misyonlarda büyümeye izin vereceğini söylüyor. ABD Deniz Piyadeleri'ne bir adet CH-53K’nın 88 milyon dolara mal olacağı açıklanırken, Almanya, İsrail ve Japonya’nın da sipariş vermesi durumunda fiyatın daha da aşağıya ineceği konuşuluyor. Lockeed Martin imalatı CH-53K Berlin'de 2018 yılı Nisan ayında yapılacak ILA Airshow'a gelecek. Almanya, 2018’in ikinci yarısında satın alınacak helikopterler konusunda üreticilerden bilgi talep edecek. İhaleyi kazanan şirketin 2020 yılında açıklanması, teslimatlara ise 2023’te başlanılması planlanıyor. Yeni helikopterler Almanya'nın mevcut CH-53G filosunun yerini alacak. Hem Boeing hem Lockheed, Alman endüstrisi ile yakından çalışıyor ve Almanya ile ortak helikopter üretmenin yollarını arıyor. Askeri kaynaklar Almanya’nın helikopter ihalesi için düğmeye hükümet kurulmasından sonra basılmasının planlandığını ancak Angela Merkel’in hükümet kurmanın uzun sürebileceği şeklindeki sinyalinden sonra ihaleye start verildiğini kaydediyor.  (Fatih Yılmaz/Kokpit.aero)

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

Esenyurt’ta ’Lojistik Zirvesi’
Güzergah değişti, dünya ticaretinin dengesi bozuldu
10 kamyondan 4'ü boşa çıktı; 200 bin kamyon kontağı kapattı
DepOrtak depo yönetimini dijitale taşıyor
"Lojistik giderleri Kalkınma Yolu Projesi ile azalacak"