Akaryakıtta "pompaya yansımayacak" indirim

Akaryakıt türlerinden motorinin fiyatları 29 kuruş aşağı çekildi, ancak esnek ÖTV uygulaması kapsamında bu indirim pompaya yansımayacak.

Uluslararası piyasardaki kur hareketleri ve dövizdeki gerilemenin etkisiyle TÜPRAŞ tardafından akaryakıt türlerinden motorinin fiyatında ayarlamaya gidildi. Ürün maliyeti 29 kuruş gerilerken, esnek ÖTV uygulaması nedeniyle bu gerileme, ÖTV artışıyla dengelendi. Böylece motorinin pompa satış fiyatlarında bir değişiklik yapılmayacak.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, esnek ÖTV uygulaması kapsamında daha önce yapılan zamların pompa fiyatlarına yansıtılmadığını hatırlatarak, aynı şekilde indirimlerin de pompaya yansıtılmadığını ifade etti.

Dünya

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karayolu Haberleri

“Kazakistan’a verilen değil, alınan çok şey var”
Bakan Uraloğlu: "1 saatlik yol 5 dakikaya düşecek"
Bayram tatili dönüşü kamyonlara yol yasağı
Barsan, Avrupa için TIR sürücüsü alacak
Hürmüz geçit vermeyince, kara yolları binlerce TIR ile doldu