AB, havada 'kara liste' hazırlıyor

Avrupa Birliği (AB), güvenlik şartlarını tartışıyor. Avrupa havayolu şirketlerinin birliğin güvenlik şartlarını yerine getirmeyen havalimanlarına uçuşlara yasak getirmeye hazırlanıyor.

Avrupa Havalimanları İşletmecileri Örgütü ACI Europe‘ın düzenlediği konferansta konuşan AB Transport Komisyoneri Violeta Bulc AB’nin Avrupa havayolu şirketlerinin birliğin güvenlik şartlarını yerine getirmeyen havalimanlarına uçuşlarını yasaklamayı tartıştığını açıkladı.

Bu yıl özellikle Belçika‘da Brüksel ve Türkiye’de İstanbul Havalimanları’na karşı gerçekleştirilen terör saldırılarından sonra Avrupa havalimanlarında güvenliğin birliğin öncelikleri arasında olduğunu söyleyen Violette Bulc, bu nedenle Avrupa Komisyonu‘nun belli güvenlik şartlarını yerine getirmeyen Avrupa dışındaki havalimanlarının kullanımının yasaklanma olasılıklarını araştırdığının belirtti.

Violette Bulc ‘‘Bunun olanaklarını araştırıyoruz. Henüz somutlaşmış bir durum yok. Ancak ilgili tarafların katılımıyla bir ‘beyin jimnastiği’ yapma sürecindeyiz” dedi.

Tartışılan önerilere göre yasak bütün Avrupa havayolu şirketleri ve AB ülkelerine uçan Avrupa olmayan şirketler ile güvenlik şartlarını yerine getirmeyen havalimanlarını de kapsayacak.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Havayolu Haberleri

AJet, filosuna 4 yeni Boeing 737-8 MAX daha ekledi
Havada tehlikeli kargo beyanı tamamen dijital oluyor
Avrupa Birliği Adalet Divanı, "havada kartel" cezalarını onadı
Havacılıkta 'DropShip' dönemi
THY, 100 Bin Çalışanının Fotoğrafıyla Giydirdiği 500. Uçağını Tanıttı