120 koltuklu Türk uçağı geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, önceki günkü Bakanlar Kurulu toplantısında yerli uçakla ilgili bir sunum yaptıklarını...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, önceki günkü Bakanlar Kurulu toplantısında yerli uçakla ilgili bir sunum yaptıklarını belirterek, “Bakanlar Kurulu da prensip olarak böyle bir projenin başlatılmasının uygun olacağı kararını verdi” dedi.

Yıldırım, TRT Haber’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin uçak ve parça alımına son 10 yılda 18 milyar dolar ödediğini ifade eden Yıldırım, “Buna karşılık dışarıya ihracatımız 3.5 milyar dolar. Yani 14.5 milyar dolar, havayolu araçları veya malzemeleri için ödemişiz. Cari açığı düşürmek için mutlaka uçağımızı, uydumuzu yapmamız gerekir” diye konuştu.

Uzay aracı da yolda

Yerli uçakla ilgili de bilgi veren Yıldırım, uçağın bölgesel nitelikli, 60-120 arasında koltuk kapasiteli olacağını söyledi. 3 saate yakın uçuş yapabilecek yerli uçağın, Türkiye içinde her yöne, Türkiye bölgesinde onlarca ülkeye ulaşabileceğini bildiren Yıldırım, şu bilgileri de verdi:

“Yerli uçağın yapımıyla ilgili üç yıldır süren çalışmalarımız vardı. Gelinen noktayla ilgili Bakanlar Kurulu’na bilgi verdik. Aynı şekilde uydu üretimi ve uzay araçları için de sunum yaptık. Başbakanımız yerli uçak projesinin vakit kaybetmeden hayata geçirilmesini istiyordu. Bakanlar Kurulu da prensip olarak böyle bir projenin başlatılmasının uygun olacağı kararını verdi.”

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Havayolu Haberleri

Pegasus’un yeni hattı Ankara-Lizbon
56 havalimanından yalnızca 11'i verimli, gerisi atıl kapasite
AJet'ten 1 euro-1 dolara yurt dışı bileti kampanyası!
THY'nin yeni markası AJET bilet satışlarına başladı
THY'nin Airbus A330 yolcu uçakları, kargo uçağına dönüşecek