Semt Kargo tezgahına gelmeyin !

Semt Kargo tezgahına gelmeyin !

Semt Kargo nedir, nerede? Cep telefonlarına gelen "telefon kazandınız", "krediniz onaylandı" vs gibi mesajlarla vatandaşa ulaşan dolandırıcılar vatandaşlardan parasını alıyor ancak farklı bir ürün gönderiyor veya hiç göndermiyor.

Ürün sipariş eden vatandaşlar kargo geldiğinde farklı ürünle karşılaşıyor. Veya telefonlarına gelen mesajla "şu ürünü kazandınız" mesajı gören vatandaşlar dolandırıcıların tuzağına düşüyor. Peki nedir bu semt kargo?

Semt kargo aracılığıyla ürün aldığını iddia eden bir çok vatandaş şikayetlerini internet üzerinden ve polise giderek yapıyor. Ancak herhangi bir muhattap bulamayan vatandaşlar sorunlarına çare bulamıyor. 

SEMT KARGO İLETİŞİM

Gönderilen ürünlerin yanında yer alan faturalarda şirketin iletişim numarası 05385884456 olarak görünüyor.

İşte o şikayetlerden bazıları;

Oto teyp aldığını söyleyen bir vatandaş şikayetiniş şu şekilde dile getiriyor:

Semt kargo ve lojistik hizmetleri ltd st i diye bir firmadan oto teyp satın aldım, karşıdan ödemeli geldi açtım hurda bir teyp var kargo kutusunda kargo dahil 209 TL'ye ekranlı teyp reklam verdiler, gelen ise kasetli eski bir teyp reklamda USB girişi her şeyi var diyordu.

semt-kargo-fatura.jpgDolandırılan bir diğer vatandaş olan Hande şu ifadeleri kullanıyor;

Mesaj olarak Samsung telefon kazandınız yazısı geldi. Mesajdaki telefonu aradım. Adres aldılar sadece ÖTV olarak 98 TL vereceğimi söylediler. PTT Kargo ile kutu geldi ancak içinden ne olduğu belli olmayan bir yağ çıktı. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. Sanırım herkesi mağdur ediyorlar.

Bir diğer vatandaş ise şu şekilde şikayetini dile getiriyor:

Ben 2 tane kapıda ödemeli Piranha görüntülü teyp aldım 2 tanesi 378 TL verdim kargoyu teslim aldığımda bir büyük bir de küçük temizlik malzemesi geldi. O parayı millet kazanmak için sabah akşam çalışıyorlar. Bu konu hakkında yapabileceğim bütün her şeyi yapacağımdan emin olun.

Dolandırıldığını söyleyen bir diğer vatandaş

Teyp siparişi verdim bana kaset çalar geldi ve muhatap olacak kimse yok böyle bir ticaret olamaz insanları resmen enayi yerine koyulmaz bu işin peşini bırakmayacağım bu işi düzgün yapanlarında işlerini bozuyorlar bu memlekette Tüketici Hakları var ne olursa olsun sonuna kadar peşini bırakmayacağım muhatapsiparişticaretdüzgünhizmetkargopeşineskihak

Ali isimli bir vatandaş şikayetini şekilde aktarıyor:

Hepsiburada indirimxyz/sipariş-1html adresinden Junson Multimedia elektonik aracı sipariş verdim. 289 TL karşılığı kapıda ödeme şartıyla. (12/07/2019 da) Semt Kargo ve Lojistik Hizmetler ltd. şti. Oruç Reis Mah. Vadi Cad. Giyimkent no... :170/307 Esenler/İstanbul. Atışalanı v. d. 7610898733 Tic. Siç. No189589-5 İlgili firma LCD TV duvar montaj aparatı gönderdi. Adınızı kullanıp yanıltmış olması. Gereğini arz ederim. kapıda ödemeistanbulkarşılıkgönderisiparişadresfirmakargomaltv

Yine ismi Ali olan bir diğer vatandaş ürünü faturası ile birlikte yayınlayarak dolandırıldığını aktarıyor: 

Ben bu firmadan oto teyp siparişi verdim bana TV aparatı geldi. Arıyorum teli yüzüme kapattılar yanıt yok, yanıltıldım lütfen yardım. Adım A** Y** 219 TL ödedim PTT kargo ile geldi 05372108*** PTT ürününüzü alın iyi günlerde kullanın diye mesaj geliyor beni arıyorlar, gelen üründen memnun musunuz servis aktif edelim diyerek dalga geçiyorlar.

KAYNAK: SON HABERLER

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.