Şehir, Ford Fiesta’yı takip edecek

Şehir, Ford Fiesta’yı takip edecek

B segmentinin sevilen modeli, cesur ve karakteristik özelliklere sahip Yeni Ford Fiesta benzersiz tasarımı, hayatı kolaylaştıran teknolojileri ve hibrit dahil olmak üzere birbirinden farklı model seçenekleri ile Türkiye’ye geldi.

Her daim sunduğu teknolojiler ile B segmentinin önde gelen modellerinden Yeni Ford Fiesta, üç donanım seviyesi ile satışa çıktı. Giriş donanım olarak konumlanan Style, üst donanım olarak konumlanan Titanium ve performans aracı olarak konumlanan ST donanımı, kullanıcıları için güvenliği ve sürüş keyfini artıracak pek çok özellik barındırıyor.

Kusursuz performans ile sürdürülebilir geleceğe doğru

Fiesta ailesinin geçmişten beri daha fazla seçenek, kalite ve teknoloji arayan müşterilerin beklentilerini karşıladığını belirten Ford Türkiye İş Birimi Lideri Özgür Yücetürk, makyajlanan Yeni Ford Fiesta’nın çarpıcı dış tasarımı ve dinamik çizgisi ile mevcut modellerden ayrılırken, sahip olduğu yüksek fonksiyonellik ve hibrit seçeneği ile segmentinde fark yaratacağını aktardı.

Yücetürk “Ford Fiesta üretildiği dönemden itibaren her zaman daha fazla stil, daha fazla teknoloji ve daha çok eğlence sunarak nesiller boyu sürücülerini memnun etti. Şimdi makyajlanan Yeni Ford Fiesta göz alıcı tasarımı ve hayatı kolaylaştıran yenilikleri ile öne çıkıyor. EcoBoost hibrit motorun kusursuz performansı da Fiesta tutkunlarını çevre dostu, akıllı ve sürdürülebilir bir geleceğe çağırıyor.” diye konuştu.

yenilenen-ford-fiesta-2.jpgFord Fiesta’nın her modeli kendine özgü çizgiler taşıyor

Makyajlanan Yeni Fiesta’ya karşıdan bakıldığında ön tampon tasarımının değiştiği, bununla beraber ön ızgara tasarımının tamamen yenilendiği, daha büyük ve belirgin hale geldiği görülüyor. Ortasında konumlanan Ford’un “mavi oval” amblemi ise, siyah görünümlü ön ızgarayı tamamlıyor.

Yeni standart LED ön farlar Yeni Ford Fiesta’nın modern tasarım detaylarını şık ve yatay çizgileriyle tamamlıyor. Ayrıca üst donanımlara geçtikçe opsiyonel olarak sunulan uzun farlarda yansıma önleme özelliği bulunan Matrix LED teknolojili LED ön farlar, zorlayıcı yol ve hava koşullarında daha net görüş için uyarlanabiliyor.

Matrix LED far, geceleri daha iyi sürüş görüşü için aydınlatma senaryolarını optimize etmek amacıyla bir elektronik kontrol ünitesi ve trafik algılama cihazı ile çalışarak aracın performans ve güvenliğini en üst düzeye taşıyor. Bu da kötü hava koşullarında araca hakimiyeti arttırıyor.

Aracın arka tarafında yer alan yatay arka farlar, Yeni Yeni Ford Fiesta’nın geniş omuzlu duruşunu daha da güçlendiriyor.

Her bir Yeni Ford Fiesta donanımını kendine has, özel bir tasarım dili ile sunulurken donanımların karakteristik özelliğine göre değişen ön tampon ve ızgara tasarımları, bireysel stili yansıtıyor.

Style modelinde tamamen yenilenen ön ızgara daha büyük ve belirgin hale gelirken ortasında konumlanan Ford logosu, siyah görünümlü ön ızgarayı tamamlıyor. Titanium modelinde yan havalandırma ızgaraları, belirgin yatay levhalar ve krom çerçeveye sahip ön ızgara bulunurken Ford Performansı’ndan ilham alan ST modelinde daha sportif özelliklere sahip; bal peteği görüntüsünde, parlak siyah renkte yeni ön ızgara yer alıyor.

1.0L Ecoboost motora sahip hibrit teknolojisi Yeni Fiesta’da

Yeni Fiesta’da Style modelinde 1.1L 75 PS 5 ileri manuel motor seçeneği, Titanium modelinde 1.0L 125PS Ecoboost Hibrit 7 ileri otomatik ve ST modelinde ise 1.5L 200PS benzinli 6 ileri manuel olmak üzere toplam 3 farklı motor-şanzıman alternatifi bulunuyor.

Sürdürülebilir bir gelecek ve kullanım maliyetlerini düşürme hedefiyle tasarlanan Ecoboost Hibrit motor teknolojisi, performanstan ödün vermeden, düşük karbondioksit emisyonu sunuyor.

EcoBoost Hibrit Powershift şanzıman daha fazla vites hassasiyeti, hafif tasarımı ve gelişmiş çift kavraması ile özellikle şehir içinde dur-kalk trafikte, kesintisiz ve akıcı bir sürüş sağlıyor. EcoBoost Hibrit modellerde standart jeneratör yerine Kayış Tahrikli Entegre Jeneratör (BISG) kullanılması da fren ve yavaşlama sırasında azalan enerjinin geri kazanılmasına ve depolanmasına imkan veriyor.

NCAP 5 yıldızlı Yeni Fiesta, daha güvenli ve konforlu

Giriş donanım itibari ile sahip olduğu pek çok ileri güvenlik özellikleri sayesinde NCAP 5 yıldız alan yeni Fiesta, farklı donanımlara ve paketlere göre güvenilirliği ve kullanım kolaylığını artırmaya yardımcı pek çok sürüş teknolojisi barındırıyor.

Otomatik başlat-durdur, şerit takip sistemi ve şeritte kalma yardımcısı da giriş donanım itibariyle araçlarda standart olarak sunulan ve yeni Fiesta’yı öne çıkaran teknolojiler arasında yer alıyor.

Yeni Ford Fiesta’da üst donanım itibariyle standart olarak sunulan 12,3 inçlik dijital yol bilgisayarı, sürücülere bilgi ekranlarını kişiselleştirme ve önceliklendirme olanağı veriyor.

Ayrıca, gelişmiş otomatik park sistemi, aracın sığabileceği boyutta park alanlarını tespit edebiliyor ve sürücünün yalnızca hızı, freni ve vites seçimini kontrol ederken ellerini kullanmadan park etmiş araçlar arasında dikey ya da paralel park etmesini sağlıyor. Ayrıca kapı kenar koruması ile kapının açılmasında oluşabilecek tehlikeler önleniyor.

Ford’un iletişim ve eğlence sistemi SYNC basit sesli komutlarla sesi ve bağlantılı akıllı telefonları kontrol etmeyi mümkün kılarken, sistem Apple CarPlay ve Android Auto™ ile uyumlu ve 8 inçlik araç-içi bilgi eğlence sistemi ile destekleniyor. Üst donanımlarda sunulan geri görüş kamerasından görüntü ekrana yansıtılabiliyor. Üst serilerde opsiyonel olarak sunulan akıllı telefonlar için kablosuz şarj bölmesi ve 10 hoparlörlü, bir adet entegre subwoofer ile 575 watt’lık dijital sinyal işleme amfisi içeren B&O Ses Sistemi de uzun yolculukları eğlenceli hale getiriyor.

İlk safhada Style serisi ile otomobil tutkunlarına merhaba diyen Yeni Ford Fiesta, Titinium ve ST araçlarını da 2022 yılı içerisinde müşterileriyle buluşturacak. Makyajlanan Yeni Fiesta, 426.500 TL ’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim satış fiyatı ile Mayıs ayında satışa sunuluyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.