‘Sedan’da Türkiye önceliği

‘Sedan’da Türkiye önceliği

Yatırımı olan firmalar yeni model üretimlerini Türkiye’ye kaydırırken, yatırımı olmayanlar ise Türkiye’ye yönelik model geliştirerek güçlerini...

Yatırımı olan firmalar yeni model üretimlerini Türkiye’ye kaydırırken, yatırımı olmayanlar ise Türkiye’ye yönelik model geliştirerek güçlerini artırmak istiyor. Bu doğrultu da son olarak finansal problemler yaşayan Alman Opel, Türkiye’yi öncelikli ülke olarak görerek yeni Astra Sedan’ı geliştirdi.

İtalya ve İspanya sırada

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, yeni Astra Sedan projesinin ortaya çıkmasında ana ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekerek, “Aracı gören İtalya ve İspanya da çok beğendi. Biz de satmak istiyoruz diye sıraya girdi. Ancak yine de satışların ağırlığını Türkiye ve Rusya oluşturacak” dedi. Avrupa’da kompakt sınıftaki sedan oranının yüzde 20, Türkiye’de ise bu oranın yüzde 60 olduğunu kaydeden Keklik, bu sınıfın aynı zamanda Türkiye binek otomobil pazarının da yüzde 25’ini temsil ettiğini hatırlattı.

Hedef 12 bin adet satış

Astra ailesinin sedan versiyonuyla birlikte tamamlandığını kaydeden Keklik şöyle konuştu: “Opel bayilerinde müşterilere tanıtılmaya başlanan Astra Sedan 1 Ekim’e kadar gerçekleştirilecek ön satışda 1000 liralık fiyat avantajıyla satışa sunulacak. Astra sedanla birlikte, yılın ilk 7 ayında yüzde 5.7 olan pazar payımızı daha yukarı çekeceğiz. Bu yıl sonuna kadar 4 bin adet sedan satışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 2013 yılında ise Astra Sedan’dan 12 bin adet satar hale geleceğiz. Satışlarımızın yüzde 10’unu filolarda gerçekleştirmek istiyoruz.

Küçük Insignia 41 bin 750 lira

1 Ekim’den itibaren 41 bin 750 liradan başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunulacak yeni Opel Astra Sedan, hatchback kardeşi ile aynı yüze sahip. 1 Ekim’e kadar yapılacak ön satışla araca 1000 liralık avantajla sahip olmak da mümkün. Dinamik tavan çizgisi sayesinde sportif bir görünüm sunan aracın, arka tasarımı ise derin bir eğime sahip arka cam, entegre bagaj spoileri ve özel şekillendirilmiş tamponun geniş kıvrımlarıyla karakterize edilmiş. İç mekanında ağabeyi Insignia’dan esintiler taşıyan araç Türkiye’ye Edition, Sport ve Cosmo olmak üzere 3 farklı donanım seçeneği ile geliyor. Astra Sedan’da1.6 litre115 beygir,1.4 litreturbo 140 beygir,1.6 litreturbo 180 beygir gücündeki benzinli ve1.3 litre95 beygir gücünde dizel motor görev yapacak. Dizel dışındaki tüm motor seçeneklerinde otomatik vites seçeneği tüm versiyonlarda tercih edilebilecek.

Yeni modellerle yıl sonu hedefi 50 bin

OPEL Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, bu yıl Astra Sedan, makyajlı Astra Hatchback, GTC, Sportstourer ve Kasım’da Autoshow fuarıyla birlikte satışa sunucakları Mokka’nın da etkisiyle 2012’yi 50 bin adetlik satışla kapatmayı planladıklarını söyledi. Keklik, “Ağustos ayına kadar gerçekleştirdiğimiz 24 bin 465 adetlik satışla pazardan yüzde 5.7 oranında pay kaptık. Astra satışlarının yüzde 15’ini sedan modeli oluşturacak. Yıl başından bu yana sattığımız modellerin yüzde 60’ını Astra oluşturdu. Sedanla birlikte bu oran daha da artacak. Mokka’dan da son 2 ayda 1500 adet satmayı hedefliyoruz” dedi.

Aslan BATUR-HÜRRİYET 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.