Schmitz’in aerodinamik araçları %5 yakıt tasarrufu getiriyor

Schmitz’in aerodinamik araçları %5 yakıt tasarrufu getiriyor

Schmitz Cargobull EcoGeneration araçlarının, yük taşımacılığında daha fazla sürdürülebilirlik için aerodinamik araç gövdesi ile % 5'e varan yakıt tasarrufu getirdiği açıklandı.

EcoFIX, EcoFLEX ve EcoVARIOS olmak üzere üç versiyona sahip sürdürülebilir treyler konsepti, Schmitz Cargobull'un karayolu yük taşımacılığında daha fazla yakıt tasarrufu ve CO2 azaltımına bir başka katkısı olarak tanıtıldı.

Avrupa’nın yenilikçi pazar lideri olarak geleneğini sürdüren Schmitz Cargobull, S.CS kayar perdeli yarı römork için% 5'e varan yakıt tasarrufu sağlayan aerodinamik bir gövde geliştirdi. Bu konu, bu yıl uygulamaya konulan CO2 vergisi açısından şirketler için her zamankinden daha fazla önem taşıyor.

1 Ocak 2021 itibariyle, yeni karbondioksit vergisi, şirketlerin dizel ve benzin, kalorifer yakıtı ve doğal gaz tükettiklerinde üretilen CO2 için 25 € / ton ödemeleri gerektiği anlamına geliyor. Fiyat, 2026'dan itibaren 55-65 € 'luk bir fiyat koridoruna doğru art arda yükselecek.

ecogeneration_hohenverstellung-mit-markierung.jpgAğır yüklerde önemli tasarruf sağlıyor

boris-billich_chief-sales-officer.jpgSchmitz Cargobull Satış Direktörü Boris Billich, yeni jenerasyon araçların avantajlarını şöyle özetliyor: “Eko-Jenerasyon konsepti hem çevre için iyidir hem de nakliye sektörü için maliyetleri düşürmektedir. Bu araç konseptinin, filo değiştirme programının bir parçası olarak Alman federal hükümetinin iklim koruma programı kapsamında da sübvansiyona uygun olacağını varsayıyoruz.  Yeni EcoGeneration'ın kaldırılabilen arka bölüm konsepti, treylere aerodinamik bir şekil verir ve aerodinamik sürtünmeyi azaltır. Römorkun tavana kadar yüklenmesi gerekiyorsa kolaylıkla kaldırılabilir. Bu konsept, özellikle ağır malların taşınması sırasında ek masraf olmadan potansiyel olarak yüksek tasarruf sağlar. Tüm bunlar, treyler işlevlerini, nakliye performansını ve bilinen kullanımı önemli ölçüde değiştirmeden. Maksimum yakıt tasarrufu getirir.”

Üç farklı versiyon

ecofix.jpgEcoFIX

Gövdesi, çelik ve kağıt rulolar gibi yatay, düz ve ağır malların taşınması için ideal çözüm olarak gösteriliyor. Azaltılmış ağırlığı ve sabit arka kısmı ile araç, toplamda dört metre ön yükseklik sunuyor. Doğru tente tasarımıyla donatılan, taşıma kapasitesi optimize edilmiş araç, azaltılmış ağırlığı ve aerodinamik tasarımı sayesinde yakıt tasarrufu sağlayan bir alternatifi temsil ediyor.

ecoflex.jpgEcoFLEX,

Esnek bir şekilde indirilebilen bir kuyruk ucuna sahiptir. Maksimum uzatmada, önde ve arkada toplam dört metre yüksekliğe sahiptir. Aynı zamanda, tam yükleme hacmi uygun olduğunda arkayı esnek bir şekilde kaldırma seçeneği ile perde yüksekliği vücuda uyacak şekilde ayarlanır. Ortaya çıkan aerodinamik şekil, yakıt tasarrufunu optimize edebilir. Bu gövde, genel kargo ve içecek taşımacılığı için ideal olarak gösteriliyor.

ecovarios.jpgEcoVARIOS,

Örneğin üç istiflenmiş palet kafesini taşırken yüksek hacimli taşımalar ve otomotiv endüstrisi için mükemmel bir seçenek olarak gösteriliyor. Gövdenin hem ön hem de arka bölümleri esnek bir şekilde ayarlanabilir. Bu varyant, üç metre iç yükseklik ve toplam dört metre yükseklik sunar. Bu treyler, üç metrelik tüm iç yükseklik gerekmediğinde yakıt tasarrufu sağlar.

EcoFLEX ve EcoVARIOS varyantlarının yüksekliği, iyi bilinen ve yerleşik VARIOS gövde sistemi ile aynı şekilde kolayca ve hızlı bir şekilde ayarlanabilir. Tavan, bir hidro-pnömatik pompa kullanılarak manuel olarak yükseltilirken, yükseklik desteklerle ayarlanır. Yüksekliği değiştirmek için başka bir yardıma gerek yoktur. Bir kişi ayarlamaları kendi başına yapabilir ve tüm süreç, brandanın taşınması ve yeni yüksekliğe ayarlanması dahil yaklaşık 10 dakika sürer. Ayrıca yükleme işlemi sırasında ayarlamalar yapılırken ek süre tamamen ihmal edilebilir. Özel taşıma görevine bağlı olarak, Eco gövde standart branda veya POWER CURTAIN branda ile donatılabilir.

EcoGeneration araçları, herhangi bir lata gerektirmeyen GÜÇ PERDESİ ile kombinasyon halinde ideal bir çözüm diye öneriliyor. Bu, toplam ağırlığı daha da azaltır ve katkıda bulunur  daha yüksek yakıt tasarrufu sağlar. Sistem, basit ve güvenli kullanımı ile etkileyicidir ve günlük taşıma görevlerinde zaman kazandırır. Standart versiyonlar gibi, Eco gövde de standart treylerlerle aynı teknolojiye sahip olduğu için mevcut tüm sertifikalarla uyumludur.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.