Schmitz Cargobull, frigorifik treylerde yine lider

Schmitz Cargobull, frigorifik treylerde yine lider

Türkiye pazarına yatırım yaptığı günden beri istikrarlı yükselişini sürdüren Schmitz Cargobull, frigorifik treyler pazarındaki liderliğini 2019 yılında da devam ettirdi.

2017 yılında Adapazarı’nda üretime başlayan Schmitz Cargobull, perdeli treyler pazarındaki yükselişini sürdürürken, frigorifik treylerde üçüncü yıldır üst üste pazar lideri konumunda. Pazarın daraldığı, koşulların güçleştiği bir dönemde bu kayda değer gelişimin nasıl gerçekleştiğini sorduğumuz Satış ve SSH Direktörü Nihat Ö. Ayhan’ın görüşleri şu şekilde:

“Öncelikle tüm taşımacı iş ortaklarımıza teşekkür etmeliyim. Schmitz Cargobull Türkiye’ye onların davetiyle geldi. Ne mutlu ki bu buluşma keyifli bir yolculuğa dönüşüyor. Pazardaki gelişmeler hacim olarak arzu ettiğimiz büyümeyi yakalamamıza engel olsa da, diğer tüm parametrelerde ciddi mesafeler kat ettik. İş ortaklarımızın teveccühüne müteşekkirim.

Evet, frigo satışlarında son 3 yılı üst üste pazar lideri olarak kapattık. 2019’da, satışlarımızı 2018 yılına oranla %28 artırdık. Daha fazla ve yeni kullanıcıya ulaştıkça kıvanç duyuyoruz. Ancak daha yolun başındayız. Unutmamak gerekir ki Schmitz Cargobull grubunun 36 ülkeden oluşan coğrafyadaki pazar payı %55. Biz ise daha yeni %40 barajına ulaştık. Büyük bir şevkle daha fazla kullanıcıya hizmet etmek istiyoruz. 

Globaldeki %55’lik pazar payı birçok şeyi açıklayan bir oran. Stoğa değil, tamamen müşteri siparişine üretim yapan bir firmanın kalitesi, performansı, kullanım ömrü ve yüksek ikinci el değeriyle bu denli rağbet görmesi çok kıymetli. Biz de Türkiye’de aynı yoldan ilerleyerek daha fazla kullanıcıya ulaşmaya çalışıyoruz. Ne mutlu ki bu yolda başarıyla yürüyoruz. Türkiye’deki taşımacı iş ortaklarımız ürünlerimizi kullandıkça saydığım farklara alışıyor ve bu yüksek standardları arıyorlar. İnanıyorum ki yeni kullanıcılara ulaştıkça farkımız dilden dile dolaşarak pazardaki ağırlığımızı grup ortalamamızın üzerine taşıyacak.

Türkiye frigorifik treyler pazarındaki başarımızın ve %28’lik artışın nedenlerini özetlemek gerekirse;

  • Adapazarı üretiminin ciddi katkısını görüyoruz. Kalite, teslimat tarihi ve pazarın neredeyse tüm ihtiyaçlarına cevap veren ürün gamı ile müşterilerimize arzu ettiğimiz hizmeti ulaştırıyoruz.
  • Belirttiğim gibi; taşımacı iş ortaklarımızın davetiyle Türkiye’ye geldik, şimdi onların teveccühü ve talebiyle hedeflerimiz doğrultusunda 2020’de üretim kapasitemizi artırıyoruz. Taşımacı iş ortaklarımıza kulak veriyoruz.
  • Ayrıca 2019’da üretimine başladığımız Yeni Nesil Frigorifik treylerlerimiz de oldukça ilgi çekti ve beğenildi. Daha iyi izolasyona sahip ve daha hafif olan araçlarımız multi fonksiyonel tabanı standart olarak sunuyor.
  • Satış ağımızın etkinliği ve yetkinliği de önemli bir değişken oldu gelişimimizde. Direkt satış ekibimizin yükselen performansı ve bölgesel iş ortaklıkları derinliğimize katkı sağladı.
  • Kendi soğutucu ünitemiz olan S.CU’yu da 2020 yılından itibaren piyasaya sunacağız. Kuşkusuz bu ürünümüz de frigo satışlarımıza önemli bir katkı sağlayacak.

Sonuç olarak; zor bir dönemi geride bıraktık. Bu dönemi geçirirken, 3 yaşında bir şirket olarak daima kendimizi nasıl geliştirebileceğimize odaklandık. Bu çabanın güzel sonuçlar getirdiğini görmek Türkiye’de görev alan ekibimiz için umut ve mutluluk verici.

Frigorifik treyler pazarının 2020’de %40 büyüyeceğine inanıyorum. Bizim hedefimiz de bu oranda satışlarımızı artırmak. Dilerim öncelikle taşımacı iş ortaklarımızın işleri yolunda gider ve yıllardır yaşadıkları sıkıntıları üzerlerinden attıkları bir yıl olur. Neticesinde umarım Ağır Ticari Araç Pazarı da kendi ortalamalarına yaklaşır ve sektörümüz hak ettiği pozisyonu yeniden kazanır.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.