Schaeffler Türkiye Genel Müdürü Yusuf Bulut Oldu

Schaeffler Türkiye Genel Müdürü Yusuf Bulut Oldu

Almanya merkezli teknoloji şirketi Schaeffler’in Türkiye operasyonunda üst düzey bir atama gerçekleşti. Schaeffler Türkiye Genel Müdürü pozisyonuna yaklaşık 20 yıldır yurtdışında uluslararası şirketlerde yöneticilik tecrübesi bulunan Yusuf Bulut getirildi

Otomotiv ve endüstri sektörlerinin küresel çapta lider tedarikçilerinden Schaeffler’in Türkiye operasyonunda üst düzey atama gerçekleşti. Yaklaşık 20 yıldır yurt dışında uluslararası şirketlerde yöneticilik tecrübesi bulunan Yusuf Bulut, Schaeffler Türkiye’nin yeni Genel Müdürü oldu.

Lisans eğitimini Belçika’daki Hasselt Üniversitesi’nde Uluslararası Pazarlama ve Satışta Uzmanlık alanlarında alan Yusuf Bulut, ardından Pazarlama Teknikleri ve Psikoloji alanında doktorasını tamamladı. Kariyerine kurucusu olduğu Q-Flex Danışmanlık firmasında başlayan Bulut, burada geçirdiği dört yılın ardından yaklaşık dokuz yıl Siemens’te aralarında Türkiye’nin de bulunduğu farklı ülkelerde ve pozisyonlarda görev yaptı. Siemens’te sırasıyla; Pazarlama ve İletişim Koordinatörü, Siemens Belçika/Lüksemburg İş Geliştirme, Pazarlama İletişimi ve Stratejisi Başkanı, Siemens AG İletişim ve İdari İlişkiler Bölgesel Koordinasyon Başkanı ve Siemens Türkiye İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü olarak görev alan Bulut, Siemens’in ardından Philips’te yaklaşık üç yıl boyunca Küresel İş İletişimi Başkanı olarak çalışmalarını sürdürdü.

2020 yılından bu yana Schaeffler’in Almanya’daki genel merkezinde Endüstri Bölümü Küresel Pazarlama ve İletişim Başkanı olarak görev yapan Yusuf Bulut, 2023 yılı Ocak ayı itibarıyla Schaeffler Türkiye’nin Genel Müdürü olarak çalışmalarını sürdürmeye başladı. Bulut, Almanca, Fransızca, Flemenkçe ve İngilizce olmak üzere dört dili çok iyi derecede biliyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.