Scania, Türkiye'de dünya rekoru kırdı

Scania, Türkiye'de dünya rekoru kırdı

 Scania Group Başkan Yardımcısı Martin Lundstedt, “2009 yılında 800 adet Scania’nın satıldığı Türkiye, 2010 yılında 2 bin 500 adetlik satışa...

 

Scania Group Başkan Yardımcısı Martin Lundstedt, “2009 yılında 800 adet Scania’nın satıldığı Türkiye, 2010 yılında 2 bin 500 adetlik satışa imza atarak yüzde 212 büyüdü. Türkiye, bu başarısı ile en çok kamyon satan beşinci ülke konumuna yükselirken, hem kendi pazarımız olan İsveç’i geride bıraktı hem de dünyada en fazla büyüyen Scania ülkesi oldu” dedi.

Ciro 200 milyon dolar

Yılda 150 bin araç satma hedeflerinde Türkiye’nin büyük rolü olduğunu belirten Martin Lundstedt,  şöyle devam etti: “2009 yılında 43 bin 443 ağır vasıta satışı gerçekleştirirken, 2010 yılında bu rakam 63 bin 712 adede yükseldi. Scania’nın en büyük 5 pazarı Brezilya, Almanya, İngiltere, Fransa ve Türkiye olarak sıralanıyor. Türkiye’de maden ve inşaat segmentlerinde kullanılmak üzere alınan araçlarda ciddi bir artış söz konusu. Geçtiğimiz yıl 200 milyon dolarlık bir ciroya ulaşan Türkiye’de pazar payını artırmak için ağır vasıta modelerimizin farklı versiyonlarını satışa sunmayı planlıyoruz.”

Gebze’de tecrübe ediniyor

Scania’nın 1999 yılından bu yana ilk kez Türkiye pazarında üçüncü sıraya yükseldiğini belirten Lundstedt, şunları dile getirdi: “Türkiye’deki ithal ağır vasıta segmentinde de liderliği ele geçiren Scania, toplam çekici pazarında ise ikinci sırada yer aldı. Doğuş Otomotiv gibi bir partnerimiz olduğu için çok şanslıyız. Türkiye’ye daha fazla ne gibi yatırımlar yapabiliriz onu görüşüyoruz. Doğuş’un Krone ve Meiller için Gebze’de gerçekleştirdiği treyler montaj tesisini yakından inceleyerek, tecrübe edinmeye çalışıyoruz. Ancak şimdilik her hangi bir yatırım planımız bulunmuyor.”

1.5 yıldır Türkiye’de otobüsü araştırıyor

 SCANIA’nın otobüs modellerini Türkiye’ye getirmek için Doğuş Otomotiv ile sürekli müzakere halinde olduğunu anlatan Scania Türkiye Genel Müdürü Tolga Şenyücel, “İsveç’ten gönderdikleri bir adamla 1.5 yıldır Türkiye’de araştırma yapıyorlar. Ancak Scania’nın bu araçların sadece şasisini üretiyor. Aracın üst yapısı ise İspanya’daki bir firma tarafından yapılıyor. Dolayısıyla bu aracın Türkiye’ye getirilmesi çok mantıklı görünmüyor” dedi.

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.