Scania, geleceğe yatırım yapıyor

Scania, geleceğe yatırım yapıyor

Geçtiğimiz aylarda piyasaya sunduğu ve tüm yatırımları Södertalje’de gerçekleştirilen Euro 6 normlarındaki motoru ile 2014 yılında yürürlüğe girecek...

Geçtiğimiz aylarda piyasaya sunduğu ve tüm yatırımları Södertalje’de gerçekleştirilen Euro 6 normlarındaki motoru ile 2014 yılında yürürlüğe girecek standartlara şimdiden ulaşan Scania, çevreci teknolojilere yaptığı yatırımlar ile de dikkat çekiyor.

Scania Aktarma Organları Gelişiminden sorumlu Başkan Yardımcısı Jonas Hofstendt, modüler ürün sistemi sayesinde geliştirdikleri yeni motor ile, Euro normlarının uygulamaya konulduğu 1992 yılındaki motordan 40 kat daha temiz ve çevre dostu olduğunu belirterek “Scania olarak çevreci motorları piyasadan çok daha önce ürettik ve müşterilerimize sunuyoruz. Bu motorların tüm AR-GE çalışmaları Södertalje’de görev yapan 600 mühendis ile gerçekleştirildi. Sonuçta Euro 6 motorumuz, şu anda piyasada satışı gerçekleştirilen Euro 5 motordan çıkan azot oksit ve partikül emisyonlarından yaklaşık 5 kat daha az salınım yapmaktadır.” dedi.

Hofstendt “Scania’nın bir sonraki adımının karbondioksit emisyonunu düşürmek olduğunu belirtirken, bunu gerçekleştirmek için motor atıklarının azaltılması, verimlilik seviyelerinin artırılması, enerjinin yeniden kullanımı ve alternatif yakıt teknolojilerinin kullanımını sağlamalıyız” diye sözlerine devam etti. 2020 yılında 2000 yılına oranla karbondioksit emisyonunu yarıya düşürmek, Scania’nın bu alandaki en büyük hedefi olmuştur.”

Scania Kamyon’dan sorumlu Başkan Henrik Henriksson ise düşük emisyon oranlarına ulaşmak için yapılan araştırmalar sırasında yakıt tüketimini de minimuma indirmek için çalıştıklarını söyledi. Henriksson “Scania olarak uzun yıllardır dizel motorların gelişimi üzerine çalışıyoruz. Çalışmalarımızda düşük emisyon oranları ile ekonomi aynı anda ilerliyor. Başarımızdaki faktör modüler bir ürünün tüm bileşenlerinin aynı sistemi paylaştıkları bir arayüz geliştirmektir. Örneğin Scania motor aralığındaki temel bir silindire dayalı beş, altı veya sekiz silindirli motorlar.

Sistemde ana yapı taşı aynı kalırken, sadece bileşenler modeline göre değişmektedir. Bu sayede bir çok varyasyon elde etme imkanınız da olmaktadır. Başarımızın altında yatan motivasyon ise bu konuya adanmışlığımızdır.” açıklamasında bulundu.

BUS&TRUCK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.